תואר שני

  • שוק העבודה ולימודי המשך
    מתמחה | 30/07/2012 12:13

    לאור המצב הידוע בשוק העבודה, אני מתלבטת לגבי לימודי המשך (תואר שני). מצד אחד, אני שוקלת מסלול של גישור, ומהצד השני אני שוקלת מסלול של מנהל עסקים. אופציה אחרת היא להמשיך לתואר שני במשפטים (במסלול מסחרי או אחר). באיזה מסלול (מאלה לעיל או מסלולים אחרים) יש לדעתכם את הביקוש הגדול יותר בשוק העבודה, והסיכוי למצוא עבודה בו הוא הגבוה ביותר, יחסית כמובן?

    • תואר שני
      עו"ד ש.ש | 30/07/2012 21:45

      לא ממליץ בכלל על תואר שני במשפטים. זה תואר מיותר מאד. מנהל עסקים זאת אופציה טובה מאד אבל יש לעשות לימודי השלמה ובמכללות גם התואר יקר מאד. לסיכום, לדעתי טעות גדולה להשקיע בתואר נוסף אלא אם את חושבת בהמשך על הסבה. ההשקעה לא שווה את התוצאה. תגעי קצת בפרקטיקה ואז גם תראי מה הדרך הנכונה שלך. אין לאן למהר..

      • תודה רבה!  לת
        מתמחה | 01/08/2012 08:52

      • תואר שני במשפטים
        עו"ד ליז קשקש | 10/08/2012 17:02

        תואר שני במשפטים - אכן לא נותן יתרון יחסי בעבודה הפרקטית. מה שכן - אם כבר תואר שני.. אז לבדוק את המסלול בו את רוצה להתקדם. אם לדוקטורט - חשוב למצוא מסלול עם תזה(!) על מנת לא לבזבז שנים נוספות וכסף על השלמת התיזה בהמשך (ויש שיציעו לך מסלולים כאלה). אם את לא מעוניינת בתואר אקדמי - ורוצה רק להרחיב ידיעותייך - די בתואר ללא תזה. בהצלחה!

    • התפלגות תחומי עיסוק והכנסה בסקטור המשפטי
      עו"ד גילי גיבלי | 01/08/2012 10:50

      היי מתמחה, תוכלי לראות בסקר הבא ניתוח ונתונים של 13 קבוצות עיסוק בתחום המשפטים: http://www.glawbal.com/upload/Practices%202011(1).pdf בהצלחה.