צו גילוי מסמכים ותצהיר עדות ראשית

  • גילוי מסמכים ותצהיר עדות ראשית
    עדן | 03/07/2012 20:51

    היי לכולם! מי שהוא יודע את ההבדל בין צו גילוי מסמכים לצו גילוי מסמך פלוני בתקסד''א? ומהו תצהיר עדות ראשית? תודה לעוזרים!!!

    • צו גילוי מסמכים ותצהיר עדות ראשית
      עו"ד מאיר גודש | 01/08/2012 15:33

      היי עדן, צו גילוי מסמכים הינו צו שנותן בית המשפט, לבקשת בעל דין (תובע או נתבע), המורה לבעל דין אחר לגלות בתצהיר מהם כל המסמכים הנוגעים לתיק המצויים, או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו. בית המשפט לא מחוייב לאשר את הבקשה לגילוי מסמכים והוא אף רשאי לדחותה לזמן אחר או לתת כל צו אחר שייראה לו מתאים בנוגע לכל המסמכים או בנוגע לחלק מהם. צו גילוי מסמך פלוני הינו צו שנותן בית המשפט, לבקשת בעל דין, המורה לבעל דין אחר לגלות בתצהיר אם מסמך מסוים המפורש בבקשת בעל הדין מצוי או היה מצוי ברשותו/בשליטתו ואם אינו מצוי - מתי יצא ממנו ומה היה עליו. צו זה רשאי ביהמ"ש ליתן בין שניתן צו גילוי מסמכים ובין אם לאו. תצהיר עדות ראשית מוגש לבית המשפט במקום שבעל דין יעיד בבית משפט ויספר את גרסתו בפני העו"ד שמייצג אותו. בתצהיר עדות ראשית מפרטים את כל הטענות של בעל הדין בתיק (טענות עובדתיות) ומגבים אותו בכל הראיות/ מסמכים הרלבנטיים. על תצהיר עדות ראשית, נחקרים בדיון ההוכחות על ידי הצד שכנגד בחקירה נגדית וע"י עוה"ד שמייצג אותו בחקירה חוזרת, אם יש צורך.

      • מה קורה כשעו"ד לא רוצה להגיש את התצהירים שקבע ביה"מ
        ורצה להתפטר, או סתם להתרשל ולאחר שקיבל את כספו | 25/10/2013 16:15

         ובנוסף עשה הסכם שמותר לו להתפטר ולעשות מה שהוא רוצה. בינתיים הוא נגדי כי סתם לא בא לו לעבוד ואפילו כתב לי שהוא מתפטר. איך מגישים את התצהירים ואיזה?
        תודה.