המרכז אדקמי משפט ועסקים בר"ג יתרונות וחסרונות

  • לימודי משפטים במכללה, ובמכללה בר"ג בפרט
    ליאור | 22/06/2012 17:14

    אני אשמח לחוות דעת על לימודי משפטים במכללה. מה היתרונות\חסרונות? האם יש הבדל מבחינה לימודית בין אונ' למכללה? האם תהיה בעיה כלשהי במציאת עבודה לאחר סיום הלימודים? בנוסף, אני מתעניינת לגבי לימודי משפטים במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן. מישהו יכול לתת לי המלצה על המכללה / איכות מרצים? האם כדאי ללמוד שם?

    • המרכז אדקמי משפט ועסקים בר"ג יתרונות וחסרונות
      בוגר עם ממוצע 93 | 02/07/2012 19:32

      יתרונות= לימודים קלים, אין חובה להיות ברוב השיעורים, בכל מקצוע מקבלים בונוס של 5 נקודות -+ רק על עצם זה שאתה מגיע לשיעורים או משתתף, מרצים בעלי שם, מבחנים קלים וקל להוציא ממוצע גובה מאוד. חסרונות= בגלל הלימודים הקלים רוב המקומות הנחשבים לא סופרים יותר מידי סטדונטים משם ולא מקבלים אותם להתמחות, ואם נראה לך שקשה למצוא התמחות תחשוב כמה קשה למצוא שם אח"כ עבודה כעו"ד ועוד לא בתנאי עבדות. בהצלחה, נתראה ביחד בלשכת האבטלה.

    • לימודי משפטים באוניברסיטה מול מכללה:
      עו"ד גילי גיבלי | 02/07/2012 20:13

      נראה לי שלמרות שהפער בין המכללות הולך ומצטמצם, סגל המרצים ואיתו הסילבוס מתחיל להראות דומה יותר ויותר, המכללות מוציאות כתבי עת משפטיים בדיוק כמו האוניברסטאות ויותר ויותר בוגרי מכללות משתלבים במשרדים נחשקים עדיין נדמה שכולם חושבים שהיוקרה טמונה בפקולטות המשפטים שבאוניברסיטאות בארץ... לדעתי היוקרה טמונה אכן בפקולוטות למשפטים באוניברסטאות ובאחת או שתיים מהמכללות המובילות למשפטים בארץ שלא נופלות ברמתן לכן נראה לי שאם בחרת ללמוד במכללה המטרה שלך היא לנסות התקבל לאחת מאותן המכללות הנחשבות בארץ (לא מזכירה שמות אבל נראה לי שכולם מבינים). כמובן שאין להגיע למסקנה גורפת וכל מקרה לגופו, אולי רזומה של מועמד מאוניבסיטה יפתח את הדלת לראיון ראשוני להתמחות בקלות יותר מאשר רזומה של בוגר מכללה אולם בפרקטיקה נתקלתי בבוגרי אונבירסטאות שעדיין מחפשים עבודה אל מול בוגרי מכללות שהשתלבו במשרדים מובלים, בסופו של יום הדבר החשוב ביותר זה הכישורים האישיים של המועמד. על כל פנים, הנה פחות או יותר ההבדלים בין אוניברסיטה למכללה: תנאי קבלה - ברור שמעצם טבען המכללות הוקמו כפתרון נוח יותר למי שלא עמד בתנאי הקבלה לאוניברסיטה. חשוב לציין כי בין המכללות למשפטים יש דירוג משל עצמן כך שחלק מהמכללות תנאי קבלה מחמירים יותר מהשאר. משך זמן לימודים – 3.5 שנים אבל אוניברסיטה פחות גמישה בכל הנוגע לפריסת הלימודים אל מול מכללות שגמישות יותר (שכן הרבה סטודנטים משלבים עבודה עם לימודים). סגל המרצים - נראה לי שהפער הצטמצם ובשני המוסדות ניתן למצוא מרצים מובילים המלמדים גם באוניברסטאות כך שגם רמת הלימוד היא אותה רמה (אותו סילבוס, מבחנים וכדו) אולם חשוב לציין כי עדיין קיים הבדל בין המכללות עצמן בנוגע לסגל המרצים לכן יש מכללות שרמת הלימוד בהן נמוכה מהשאר. שכר לימוד- נראה לי שאין מה להרחיב...

      • אין אחת או שתיים טובות יותר מהשאר...
        גילי | 06/07/2012 22:35

        מלבד מכללה או שתיים ובהדגשה. צר לי שכך מתבטא, עורכת דין, למרות שלדעתי כך מדבר רק מי שהוא יוצא "אחת או שתיים כאלה".. ןיש לי תחושה שכך גם המצב כעת :)

      • אף אחד לא מבין מה שניסית לרמוז
        גילי | 06/07/2012 22:39

        ואין שתי מכללות טובות יותר מהשאר. יש עורכי דין יוצאי אותה מכללה שמרגישים רגשי נחיתות וחייבים לזרוק את המנטרה הזאת בכל מקום..אני יכול לנחש איפה למד או למדה כותב שורות אלה :)