לא תמצא תשובה מהימנה בפורומים

  • עזרה בסוגיית מוסד הלימודים והמסלול
    מתן אוחיון | 16/05/2012 13:53

    היי שמי מתן יש בי התלבטות מאוד קשה בין שתי אפשרויות לימוד ואין לי שמץ מה מומלץ לכן מבקש את עזרתכם: 1. לימודי ערב- קריה אקדמית אונו בשילוב עבודה בצבא קבע 2.לימודי יום במכללה למנהל- ללא עבודה. רציתי לבקש חו"ד לגבי שתי הסוגיות והאם זה ממש משפיע על הקריירה באיזה מוסד למדתי. תודה רבה!!

    • לא תמצא תשובה מהימנה בפורומים
      אסף | 16/05/2012 17:15

      ומוטב במילותיי אלה בכדי למנוע דיון שיוביל לאסון אינטלקטואלי תדמיתי בקרב המשפטנים לעתיד.הדרך הטובה ביותר היא להגיע למכללות, לדבר עם הסטודנטים ולהחליט.

      • בחירת מוסד לימודים
        עו"ד ליז קשקש | 16/05/2012 17:33

        שלום למתן המתלבט וגם לאסף שהאיר את עיננו.. שאין תשובה מהימנה בפורום... ובכן, אני מסכימה שלא תקבל תשובה גורפת בפורום מהו המוסד הכדאי ביותר - אף אחד לא יתן לך תשובה מוחלטף ולכל אחד יש דעות לכאן או לכאן (מבלי להכנס לעובדה שפורום זה אינו פרסומי לטובת מוסד זה או אחר) אני גם מסכימה שהכי טוב לשאול את התלמידים בכל מוסד לגבי התנאים וכל המשתמע מכך... לעניין השילוב בין עבודה בצבא קבע לעומת הלימודים ללא עבודה - האם תאלץ לעזוב את הצבא? האם יש אפשרות לשלב שרות קבע ולהפוך בבוא היום לפרקליט צבאי? מהי המטרה שלך? האם בכל מקרה אתה מכוון עצמך לקריירה צבאית או לאזרחות? לעניין השפעת המוסד על הקריירה בבוא היום אומר לך כי לרוב אין משמעות, אלא אם אתה לומד באוניברסיטה (למרות שה הולך ונעלם בימינו....) או אם אתה מתעדת ללכת לכיוון של עו"ד עצמאי ואז אין לזה משמעות כלל.... מבחני הלשכה של עורכי הדין זהים לכולם, קח זאת בחשבון! שיהיה בהצלחה...

        • שם או נוחות זו השאלה
          מתן | 16/05/2012 20:56

          איני מתכוון להשאר בצבא קבע לעד אלא רק כהכנסה קבועה בזמן הלימודים,השאלה היא האם כדאי לוותר על הכנסה זו במשך תקופת הלימודים בשביל ללכת למקום עם "שם" יותר  שבו אין לימודי ערב??

          • שם או נוחות
            עו"ד ליז קשקש | 17/05/2012 07:22

            הי מתן התשובה לשאלה שלך טמונה אך ורק אצלך. האם חסכת מספיק כדי לממן את הלימודים ? או שבאמצע הלימודים תצטרך גם כן לחפש עבודה? מה לגבי שילוב העבודה עם הלימודים בהיותך בקבע? כמה זה גמיש? השיקולים הם לכאן ולכאן ורק לך בסופו של דבר הפתרונות. האם יש לך אפשרות ללמוד באוניברסיטה ולחסוך בשכר הלימוד \ בד בבד עם "שם נחשב" יותר? אם כן- הייתי ממליצה ללכת על זה. (שכר לימוד אוניברסיטאי הינו 1/2או 1/3 משכר הלימוד במכללות השונות). בכל מקרה- אין פה תשובה נכונה. תעשה מה שהבטן שלך אומרת. כל עורכי הדין נבחנים בסופו של דבר בבחינה של הלשכה ואין לי ספק שאם תהיה טוב ותתמיד - תגיע להשגים ללא קשר למקום בו למדת. אל תשכח שלימודים הם לא הכל ויש אלמנטים נוספים באותם השנים כגון חברים/פרנסה וכדומה שחשוב שילקחו בחשבון. בהצלחה!

          • באיזו חוצפה מוחקים חלק מהתגובות כאן? תמחקו את הכל!
            שרית | 21/05/2012 01:00

            אני מציעה שכל השאלה הזו תמחק שכן אחרת אבקש לשרשר את הדיון מחדש. לדעתי, שאלתו נשאלה במכוון, כפי שעושים סטודנטים רבים מהמכללה למנהל (בכל הפורומים באינטרנט) בנסיון לעשות לעצמם יחסי ציבור (משום מה יש שם הרבה רגשי נחיתות). אין למכללה למנהל שום עדיפות על מכללה אחרת. אין קשר בין לימודי ערב ל"שם". כל טענה אחרת מקורה ביחסי ציבור או סטודנטים ברמה נמוכה שמנסים לחזק את בטחונם העצמי דרך שאלות פיקטיביות.

    • בחירת מוסד לימודים ומסלול
      אופיר, צוות האתר | 11/06/2012 10:06

      מתן שלום, אכן העלית דילמה העומדת בפני לא מעט סטודנטים. אחד היתרונות של מסלול ערב הינו שמדובר ב2 ימי לימוד בשבוע וביכולתך לבחור מבין מסלולי ערב רבים. כמו כן תוכל להמשיך לעבוד ולהישאר בקבע. קח בחשבון שבמסלולי ערב תידרש ללמוד סמסטר קיץ לאורך התואר לאור פריסת התואר על פני 3 וחצי שנים. מאידך ישנו מסלול בוקר , מסלול יותר אינטנסיבי שלא מאפשר לרוב לשלב עבודה במשרה מלאה. בהצלחה.