תשובה

  • שאלה בקשר לסטאז
    רון | 02/03/2012 19:13

    ליז שלום, בקשר למסלול המשולב של משפטים וחשבונאות האם הסטודנטים מהידע שלך עושים סטאז בשני המקצועות או שרק הידע שנצבר בתואר בחשבונאות מספיק כדי להיחשב בעל ידע בתחום ?נראה לי מעט תלוש מהמציאות ללמוד ארבע שנים ואז עוד 3-4 שנים של סטאז במשכורת מינימום. תודה.

    • תשובה
      דור | 04/03/2012 12:33

      על מנת להיות עו"ד צריך תואר ראשון במשפטים + התמחות של שנה + עמידה בשתי בחינות הלשכה (וכמובן לשלם אגרות למינהן). על מנת להיות רו"ח, צריך לעמוד ב3 תנאים: א. להיות בגיר - לא נראה לי שיש לך בעיה עם זה; ב. לעשות התמחות של לפחות שנתיים בתחום; ג. לעמוד בבחינת מועצת רואי החשבון. כך למעשה על מנת להיות רו"ח אין כלל צורך בתואר, ואפשר להתחיל את ההתמחות מתי שרק רוצים (למצוא התמחות זה כבר משהו אחר). לעניות דעתי מסלול משולב של משפטים וחשבונאות לוקח 4 שנים (לא כולל שנת השלמה בחשבונות- למי שרוצה לקבל פטור מ-13 מתוך 15 מבחינות מועצת רואי החשבון). בהצלחה!

    • לימודי משפטים + ראיית חשבון
      עו"ד ליז קשקש | 04/03/2012 14:20

      רון שלום מאחר ודור השיב לך לגבי התנאים הפורמאליים - נותר לי לאחל לך בהצלחה בכל דרך שתבחר בה. לעניין שכר המינימום, אני אוסיף ואומר שמנסיוני, לאחר סיום ההתמחות בעריכת דין ומעבר בחינת הלשכה, אתה תעשה סטאז' גם במשרד רו"ח, אבל לא בשכר מינימום, אלא במשכורת גבוהה יותר (יש לי חברים שעשו מסלול דומה), הכל תלוי באופי המשרד, בגודלו ובשעות הנדרשות. כל טוב ופורים שמח עו"ד ליז קשקש | מנטור להתפחות אישית ועסקית מנכ"לית ללמוד להצליח