לא לעשות תואר שני מיותר!!!!!!

  • תואר שני
    מאיה | 29/01/2012 23:46

    היי, אני סיימתי תואר ראשון טרם מצאתי התמחות, על מנת לשפר את סיכויי אני כרגע חושבת על לימודי המשך לתואר שני. השאלה שלי היא לעניין "התזה" מה החשיבות שלה מבחינת התואר, כלומר האם זה נותן לי יתרון כאשר משרד מסוים שוקל להעסיק אותי על מי שעשה תואר שני בלי תזה, או שזה לא רלבנטי כלכך. כלומר מבחינה פרקטית מה נותנת לי "התזה" והאם הלימודים באמת יותר קשים כאשר עושים תואר שני עם תזה מאשר בלי. תודה.

    • לא לעשות תואר שני מיותר!!!!!!
      אחת שעברה את זה | 30/01/2012 12:07

      תואר שני לא רלוונטי כלל לעבודה בעריכת דין, קל וחומר למציאת התמחות - ראי שופטים רבים שאין בידיהם תואר שני. תואר שני - בזבוז זמן וכסף! אני התחלתי לימודי משפטים לתואר ראשון - לפני 10 שנים וסיימתי גם תואר שני במהלך השנים (הרבה אחרי התמחות).... היום לאחר ניסיון פרקטי ותארים - לא מוצאת עבודה. חבל על הכסף - תהני ממנו - סעי לחו"ל, לכי לספא, מסעדות, תהני.... אני מצטערת שבזבזתי את הכסף שלי על הלימודים!! זאת דעתי. בהצלחה בכל מקרה.

    • לימודי תואר שני עם / בלי תזה וההקשר שלהם למציאת התמחות
      עו"ד ליז קשקש | 31/01/2012 13:14

      מאיה היקרה שלום לימודי תואר שני עם תזה מטרתם לאפשר לסטודנט להגיע למחקר מעמיק בתחום שמעניין אותו. מדובר בגולת הכותרת של לימודי התואר השני ובדרך כלל תזה יכולה להיות בסיס נהדר למאמר אקדמי שיפורסם בארץ/ בעולם או בסיס לדוקטורט. אין קשר בין תזה למציאת התמחות. יתכן שאף אין קשר למציאת התמחות ותואר שני. ישנם עו"ד רבים ללא תואר שני שהתקבלו להתמחות, הצליחו, או אפילו פתחו משרדים משל עצמם בבוא העת. כך, שההחלטה לעשות תיזה כולה מבוססת על הרצון שלך להעמיק במחקר האקדמי במישור המשפטי. אגב, את יכולה לעשות תואר שני בלי תזה ולהשלים אותה לאחר מכן. בהצלחה! עו"ד ליז קשקש | מנטור להצלחה אישית ועסקית