לימודי משפטים כהסבה מקצועית

  • הסבה למשפטים
    יעל | 26/10/2011 19:44

    שלום רב. אני בת 35 וחושבת על שינוי בחיים. אני בטוחה שאם הייתי מחליטה על עריכת דין בגיל צעיר יותר, הייתי מצליחה ועוד איך. כיום, רציתי לדעת איך והאם כדאי לשקול לימודים כאלו. אילו פרמטרים עלי לקחת בחשבון? האם זה ריאלי ללכת ללמוד עם חבר'ה צעירים שיש להם רק דאגה אחת והיא לימודים וכל הזמן בידיהם? האם יש לי סיכוי למצוא סטאג'?אשמח לכל תובנה. אגב, השאיפה שלי היא משרד ממשלתי...תודה, יעל

    • לימודי משפטים כהסבה מקצועית
      עו"ד ליז קשקש | 27/10/2011 12:49

      יעל היקרה יש משפט שאומר : "מוטב מאוחר מאשר לעולם לא". האם תלמדי משפטים בגיל מאוחר היא לא השאלה הנכונה, אלא מי את באמת? התשובה לשאלה הזו היא הייעוד שלך, מי את? מה האמונות שלך? מהן האמונות שלך לגבי היכולות שלך כאשת מקצוע שיכולה לעזור לאחרים? גם אם לא התחלת ללמוד בגיל צעיר, זה לא אומר שלא תוכלי להצליח בזה בגיל מבוגר. אל תשכחי שבמהלך השמן הזה צברת ידע וניסיון חיים שיכול לעזור לך פי כמה וכמה. מצחיק שדווקא במקצוע כמו שלנו, ככל אתה מבוגר יותר - אתה נראה יותר מקצועי ויותר מנוסה (דמייני שני אנשים יושבים מולך, עורך דין צעיר בן 28 או אדם מבוגר בן 60 - למי תרגישי שיש יותר ניסיון?) אגב, לצעירים שלומדים משפטים אין רק דאגה אחת של לימודים. יש אנשים צעירים שתומכים בהוריהם, יש צעירים שמממנים את הלימודים בלי עזרה מההורים ויש אנשים מבוגרים שאין להם ילדים או דאגות כספיות. הכל תלוי בהשקפה שלך, או במערכת האמונות שאיתה את באה - אני מציעה לך להתמקד בעצמך! במה שחשוב לך. היתה איתי בכתה אישה שלמדה משפטים בת 67 והיתה לי חברה שהיתה נשואה עם 3 תינוקות בבית, והיו גם כאלה (כמוני) רווקים ללא ילדים, אז מה? כולנו סיימנו בהצלחה :) סיכוי לסטאג' - תמיד יש! הרעיון הוא שאם את נכונה ללמוד, להצליח ולעשות מה שנדרש בדרך - את תמצאי את הדרך. בהצלחה פרמטרים שהייתי מציעה לך לשקול הם כמה זמן את משקיעה בלימודים, מהן הדברים שעליהם את מוכנה לוותר כדי להשיג את מבוקשך (שעות שינה, בישול, פחות טלויזיה), מהו שכר בלימוד - האם מכללה או אוניברסיטה? דיברת על שאיפה למשרד ממשלתי... באיזה תחום? מהו הדבר שהיית באמת רוצה להשיג? הנה לך מעט חומר למחשבה.... עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית | ללמוד להצליח