קישור לתוצאות מבחני לשכה

  • עזרה בבקשהה "אונו או "שערי משפט"?
    שני | 23/05/2011 07:16

    שלום אני שני בת 22 , אני הבנתי ש"אונו" נחשבת בשוק יותר משערי משפט, האם זה נכון?....ואם כן איך זה ששערי משפט מעל אונו במבחני לשכה? .... איפה כדאי ללמוד בסופו של דבר?

    • קישור לתוצאות מבחני לשכה  לת
      שני | 23/05/2011 07:18

      • הטייה סטטיסטית
        מנשה | 25/05/2011 15:03

        מי שלמד סטטיסטיקה אמור לדעת שהפרשי פער נחשבים ביחס לכמות נבחנים. 10% מאלף זה לא כמו עשרה אחוז מעשר ולכן עיניים מקצועיות יודעות לחשב נתונים אלה (קרי: הטייה סטטיסטית).בלי שום קשר לשם של מוסד כזה או אחר - מדד מבחני לשכה ככלל אינו מעיד על מוסד או על בוגריו, משום שיש לקחת בחשבון שבמכללות לומדים יותר בעלי משפחות עובדים מאשר צעירים בתחילת דרכם. המשמעות היא ביכולת הלימוד לבחינות הלשכה.בנוסף, זו לא השנה הראשונה בה התקיימו מבחני לשכה.. היו פעמים בהן מכללות עקפו אוניברסיטאות, האם לכאן תכריעו שרמתן גבוהה יותר? כמה זול.

        • המכללות הם פחות טובים מאוניברסיטאות...........
          רועי | 31/05/2011 17:03

          א . הן במכללות והן באוניברסיטאות לומדים אנשים שהם בעלי משפחות. ב. תנאי הקבלה של מכללות, מאפשרות לאנשים פחות מוכשרים ללמוד משפטים . ג. מבחני הלשכה הם מדד רציני לבדוק מה המקום שלומדים רציני . ד.המכללות תמיד במקום אחרון במבחני הלשכה

          • אינני מסכים
            דניס | 31/05/2011 22:07

            אני מוכן לקבל שהסטודנטים באוניברסיטאות עברו תנאי קבלה נוקשים יותר, אולם רמת המרצים במכללות גבוהה בהרבה.אני נוטה להאמין שבקרוב "מכללה מסויימת" תטען שהיא שווה לאוניברסיטה...יחס בין סטודנטים בעלי משפחות למכללות לא נתון בכלל להשוואה. בלימודי ערב, בעלי משפחות הם הרוב הכמעט מוחלט.אגב, מכללות "הן" ולא "הם". ופחות טובות, לא פחות טובים.כך או כך - כמו בכל דבר, אין להכליל.

            • באונ' יש צעירים עילגים ויש מבוגרים שעובדים ולומדים  לת
              במכללה והינם גאונים | 01/08/2011 19:46

          • לרועי-סבורני שכדאי שתחזור על בחינת הבגרות בלשון.  לת
            בוגרת מכללה חרוצה | 01/08/2011 19:44

          • המבוגרים במכללות עולים לאין שיעור על הצעירים באונ'
            מוכח בפועל | 01/08/2011 20:03

            לכל המתלהמים, לכו ללמוד לכתוב לפני שאתם טורחים להעלות בפורום מכובד זה את תגובותיכם. תלמדו להתנסח, לכתוב ללא שגיאות ולחשוב בצורה לא דיכוטומית - אם תשכילו להבין מילה זו . במכללה ישנם צעירים רבים לא מוכשרים - ומבחינתי כישורים הם לא רק ציוני בגרות או פסיכומטרי (שהושגו לאחר עשרות שעות של לימוד עם מורי עזר פרטיים וכו') אלא היכולת לחשוב ולנתח בצורה אנליטית דברים ולא לשנון כמו תוכי כל מיני אמירות או נוסחאות. היכולת לדעת להתנסח, לכתוב ולחשוב בצורה עצמאית ועד כה תכונות אלו נתגלו אצל בוגרי אוניברסיטה. רובם עצלנים , בטלנים, עושים טובה להורים שהם לומדים ועושים זאת רק כדי לרצות הוריהם או כי מחכה להם משרה אצל מקורביהם או כדי להיראות במדשאות האוניברסיטה. רבים מבוגרי המכללה הם מאוד מאוד חרוצים, משקיענים, יודעים להתמודד ולשלב גם עבודה במשרה מלאה (ולא חלקית) וגם לימודים ו/או שהינם בעלי תארים נוספים ויש רבים מביניהם מעל גיל 40 בעלי ניסיון תעסוקתי ורצינות בלימודים. במשרד עו"ד המעסיק אמר לי שהוא רואה את בוגרי האונ' משוטטים כל הזמן, מתרברבים, מדברים ביניהם ומתנשאים ועל כל תיק שנותן להם לטפל הם מתקשרים לכל מי שהם מכירים, הורים חברים וכו' כדי שיעזרו להם ולא יודעים להתמודד ואילו בוגרי המכללה מגלים יותר בגרות, אחריות, משמעת, רצינות, נכונות להשקיע.

    • תלוי
      סטודנטית בשערי משפט | 03/06/2011 16:18

      אני לא יכולה להגיד לך את דעתי על קריית אונו, אבל אני כן יכולה לייעץ בעניין שערי משפט. אני מסיימת עכשיו שנה א' והמכללה הזו די "שכונה". הציונים רנדומליים ולא בהכרח משקפים את הידיעה וההבנה של הסטודנט. אין חוקיות בעניין הציונים. אם את יכולה - אני ממליצה לך לעשות/לשפר פסיכומטרי ולנסות להתקבל לאוניברסיטה.

    • אל תקשיבי לכל החרטטנים. המציאות מעט שונה היום.
      נתנאל | 04/06/2011 14:56

      אם את בחורה רצינית, גם אם תסיימי את התואר במכללהתמצאי עבודה. בוגרי מכללות היום יודעים שתחרות קשה ולכן לומדים לא פחות קשה כדי להוציא ציונים ולהשתלב בשוק.בשנתיים האחרונות, מכללת נתניה לקחה מקום ראשוןבחידון המשפט הארצי וזה מראה לך שאנשים שם לוקחים אתהמקצוע ברצינות, כנ"ל שערי משפט שלקחו ב2009 מקום שלישי בחידון המשפט הישראלי. שלא תחשבי שכל מי שלומד באוניברסיטה מוצא עבודה.ישנם תלמידי אוניברסיטה שממוצע הציונים שלהם,הוא בין  למשל65-77 נתון שלא מרשים אף מעסיק מאחר ומצופה מבוגר אוניברסיטה הרבה יותר.המציאות היא שכולם היום כאחד קורעים את התחתמאחר והתחרות היא קשה והרמה של רבים מבוגרי המכללות היום, לא פחות גבוהה משל האוניברסיטאות.ומי שאומר לך שבוגרי מכללות לא מוצאים עבודה,סביר להניח שהוא בוגר אוניברסיטה צר עין, או אדםשאינו בקיא כל כך במתרחש.אני חוזר: תעמלי קשה, תלמדי טוב את החומר, תוציאי ציונים ותוכלי להגיע רחוק בתחום.אם תזלזלי  ולא תקדישי את מיטב המאמציםכדי להוציא ציונים, זה לא משנה גם אם תלמדי באוניברסיטה.במצב הקייים אף מעסיק לא יסתכן עם מישהו שהוציא ציונים נמוכים בבחינות.