לימודי משפטים

  • מתלבטת לגבי תואר במשפטים
    שי גולדשטיין | 22/01/2011 09:58

    שלום. אני בת 21, משוחררת מהצבא מזה כשנה ומתכננת להתחיל את לימודי באוקטובר 2011. אני מתלבטת האם כדאי להכנס לעניין של לימודי משפטים ואם כן איכן עדיף - אוניברסיטת חיפה או אוניברסיטת תל אביב (לעברית הציונים לא מספיקים). כמו כן אני מתלבטת האם לשלב זאת עם תחום נוסף, למשל באוניברסיטת חיפה ניתן לקחת תואר כפול עם תחומים כגון תקשורת, כלכלה ועוד. אשמח לתשובה עניינית. תודה רבה

    • לימודי משפטים
      שלי | 27/01/2011 14:41

      היום אפשר ללמוד משפטים עם יותר ויותר תחומים, זה מעולה בעיני, כי כך אם מישהו מחליט שלא מתאים לו התחום המשפטי-יש אפשרות לשנות. אני יודעת שבבינתחומי ובמכללה למנהל יש תואר בלימודי משפטים ולימודי מנהל עסקים שנחשב מאוד טוב.

      • לימודי משפטים לאור המצב כיום
        עו"ד זיו ביגלמן | 29/01/2011 23:46

        המצב בשוק בהחלט לא פשוט. יש כעת כ- 47,000 אלף עורכי דין בארץ. בכל שנה המספר עולה בכ- 3,000 נוספים. למרות זאת אין ספק כי יש תמיד מקום לעורכי דין מצטיינים. לפי נתוני הפתיחה שלך אני יכול להבין שאת מאוד איכותית. לדעתי האישית אוניברסיטת ת"א פחות או יותר מדורגת מתחת לעברית אך מעל חיפה. לבוגר ת"א בדרך כלל אין בעיה למצוא תעסוקה לאחר התואר והרישיון. לגבי שילוב תואר נוסף - כיום יש דרישה וביקוש לעורכי דין עם תואר נוסף מתחום הכלכלה/מנהל עסקים/ראיית חשבון. אין ספק כי תואר בתחום זה מהווה יתרון של ממש.

    • לא ללכת ללמוד באוניברסיטת חיפה
      שי | 27/09/2011 15:15

      שלום לך אני מייעץ לך מנסיוני האישי באוניברסיטת חיפה לא ללכת ללמוד שם. מגוון הקורסים דל והיחס של הסגל המנהלי מתחת לכל ביקורת. אינני יודע מה המצב באוניברסיטאות אחרות, אך אני מציע לך לפנות לבוגרים שלהם בטרם את מחליטה החלטה. אני מצטער על החלטתי, הלואי שהייתי נתקל בעצה של מישהו כמוני לפני שהחלטתי ללמוד שם. בכל אופן שימי לב כי במידה ואת מקבלת תגובה חיובית באופן גורף לגבי מוסד מסויים כנראה שמדובר בתגובה ממומנת. שיהיה בהצלחה רבה