קבלת רישיון והסבר על התמחות

  • לימודי משפטים
    איאד | 18/09/2010 23:17

    אני מעוניין להתחיל לימוד משפטים עם עוד מקצוע כמו חשבונאות יש מסלול כזה במכללה למנהל . השאלה בתואר כפול אני מקבל עריכת דין ואיך אני ניגש לבחינות הלשכה.ומה זה ההתמחות בעצם?

    • קבלת רישיון והסבר על התמחות
      עו"ד זיו ביגלמן | 19/09/2010 01:46

      איאד שלום, בסיום תואר במשפטים לא מקבלים "תואר עו"ד" אלא צריך לעשות תקופה של התמחות- כיום שונה החוק וההתמחות תהיה שנתיים. רק לאחר תום תקופת ההתמחות ניתן לגשת לבחינת ההסמכה ורק אם עוברים את הבחינה (יש בחינה בכתב ויש בחינה בעל"פ) מקבלים את הרישיון לעניין ההתמחות אסביר לך כי: למעשה אין במשפטים תחום התמחות כמו ברפואה, בו הסטאג'ר מתמחה בתחום ספציפי. במשפטים (ואולי חבל שכך) אין הגבלה לתחום העיסוק של עורכי הדין. ההפך הוא הנכון, עפ"י כללי האתיקה אסור לאף עו"ד להציג עצמו "כמומחה" בתחום משפט מסוים. לא תמצא עורך דין (אלא אם הוא עובר על החוקים) שמגדיר עצמו מומחה בתחום המסחרי או מומחה בתחום המשפחה/נזיקין/פלילי וכו'. כל עו"ד יכול לעסוק בכל תחום משפט שיחפוץ. בפועל הרבה משרדי עורכי דין בוחרים (מרוצונם בלבד) להתמקצע בתחום מסוים לכן אתה יכול לשמוע על משרד עורכי דין שעוסק בנדל"ן משרד שעוסק בפלילי/משפחה /נזיקין וכו'. במשרדים הגדולים בארץ יש מחלקות לכל תחום כך שמשרד בתור משרד שהוא יחידה אחת עוסק בהרבה תחומים. לכן אין קטע של הגבלה בבחירת תחום ההתמחות. השאלה היא באיזה תחום אתה רוצה להתמחות ולבסוף מהוא התחום המשפטי שבו יעסוק המשרד שבו תעשה את ההתמחות שלך. מקווה שהסברתי לך את המציאות בצורה ברורה.

      • לעו"ד זיו
        סטודנט | 03/10/2010 19:27

        כתבת שכיום החוק מורה על שנתיים התמחות אנא ברשותך הפנה אותי לחוק זה.עד כמה שידוע לי אין חוק כזה אלא היה הצעה של לשכת עןו"ד להאריך את ההתמחות ואף לפתוח בי"ס למתמחים להכנה לבחינות הלשכה. אך נכון לרגע זה אין חוק אשר אומר שההתמחות היום הינה שנתיים. אנא תקן אותי אם הנני טועה ושלח לי קישור לחוק .

        • לדעתי זה עוד לא פורסם ברשומות
          עו"ד זיו ביגלמן | 05/10/2010 22:11

          לכן החוק עוד לא תקף. כן פורסם החוק שמגביל את סגירת ההתמחות החל משנה ג' ומעלה.