עריכת דין כמקצוע

  • עזרה דחוף,כותבת מדרום אמריקה
    פיתה | 23/07/2010 19:47

    העניין הוא שאני לא ממש חושבת שארצה להיות עורכת דין,והרבה מהחומר לא מעניין אותי,אבל פשוט נראה שזה פותח המון דלתות. אני עוד אחת מהאנשים האלה של לשנות את העולם,ובעיקר בישראל :) הכל מעניין אותי - הרווחה,החינוך,הסכסוך הערבי ישראלי..מה שאני יכולה לראות את עצמי עושה זה לשלב את מה שמעניין אותי בפסיכולוגיה וחינוך,אבל עם מנהל: יוזמת תכניות מניעתיות (כל תופעה חברתית מעניינת אותי,אז זה יכול להיות במגוון תחומים) או טיפוליות קהילתיות או בית ספריות (בעירייה,מועצה מקומית,או משרד החינוך\רווחה),גיבוש תכניות כלשהן לשיפור מערכת החינוך.בעצם כל דבר שאני אוכל להיות אחראית עליו בעירייה בעניין חברתי יהיה מעניין.עבודה בעמותה לשינוי חברתי (ששם מאוד מתחבר לי משפטים,לעשות מחקרים ולהגיש הצעות חוק כמו מכון אדווה), או באמת חלום רחוק ולא בטוח שריאלי,להיות בכנסת. בנוגע לעריכת דין,התחום היחיד שאני רואה את עצמי עובדת בתור עו"ד זה באמת בבג"צים המעניינים..אבל זהו. ושפיטה זה משהו שנראה לי מרתק. אבל הרבה יותר מושך אותי התחומים האחרים שציינתי,לפחות כרגע.בכל הנושאים שאני מסתכלת עליהם בקורסים למשפטים- נזיקין,חוזים,דיני עבודה,תורת המשפט,דיני משפחה וקוראת קצת מהחומר - אני מאוד נהנית מההתחלה,בשאלות הפילוסופיות יותר,ותמיד עולה לי השאלה,מה צריכה להיות ההגדרה למשפחה?מה צריך להיות האחריות של המעסיק? איך אפשר לשפר את זה? איך אפשר "להפיל" על תאגידים אחריות חברתית? מה צריכה להיות שיטת הבחירות? אבל זה חלק קטן מהחומר ובאופן כללי אחר כך עורכי דין לא מתעסקים בזה. או שכן?ובגלל זה אני תוהה אם משפטים מתאים לי,מבחינת עניין ומבחינת וכמה זה יעזור לי אחר כך,ואם זה. כי ממה שקראתי בפסקי דין הכל כך כך..מוגדר וסגור. כמובן שתלוי במורכבות המשפט,אבל עדיין..האופציות האחרות שאני חושבת עליהן זה פסיכולוגיה ומדעי המדינה או לימודי מדינת ישראל בב"ש. אז ממה שציינתי,כמה אני אפסיד אם אני לא אלמד משפטים? במה משפטים יכול לתרום לי ממה שציינתי וכמה זה קריטי לי? והאם יש עבודות אחרות שמתאימות למה שתיארתי שמצריכות משפטים.. אני פשוט לא רוצה לגלות שאני חייבת משפטים אחר כך ואצטרך להשלים 4 שנים

    • עריכת דין כמקצוע
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/07/2010 19:31

      העלת הרבה מאוד ויש גם הרבה סוגיות נוספות שאת לא לוקחת בחשבון. כמו תנאי קבלה, שכר לימוד, מה הגיל שלך, אורך הלימודים, מצב השווק הרווי וכו' וכו' ממה שראיתי (קראתי) נראה לי שדווקא תואר שני במשפטים יכול יותר להתאים לך כיוון שלא נראה לי שיש לך מטרה להיות עורכת דין אלא את רוצה רק לרכוש השכלה משפטית. לדעתי תחום העבודה סוציואלית, מדעי המדינה או פסיכולוגיה יכולים גם להתאים לך. תואר במשפטים התמחות ומבחני הסמכה לוקחים כ- 5 שנים. יש תארים נוספים שיכולים כמו שציינתי שמסיימים אותם הרבה יותר מהר ואז ניתן עשות רק תואר שני שאפשר לסיים אותו גם תוך שנה - שנה וחצי קלנדרית.

      • תשובות
        פיתה | 24/07/2010 19:56

        התקבלתי לעברית,אין בעיה עם שכר לימוד,21.אורך לימודים באמת ארוך. לגבי השוק הרווי,אם רוב הסיכויים שלא אהיה עורכת דין אז לא יודעת אם זה רלוונטי.מה שאני עלולה לרצות מתואר ראשון במשפטים מלבד ידע משפטי זה הסמכות להגיש הצעות חוק.סיבה שאני חושבת שאני לא ארצה להיות עורכת דין,היא שיש לי הרבה דעות משלי ואני רוצה גם ליזום.ובמקומות הסטנרדטיים,אני משרתת לקוחות בעצם ומה שהם רוצים.אני גם עדיין לא מבינה אם בלימודים המיקוד הוא במה החוק כרגע ופסקי דיו מיוחדים, וכמה או אם בכלל יש התמקדות בפתרונות,מה צריך להיות החוק,ובפירוש החוק.אני מאוד אשמח לשמוע על אופציות לתואר שני במשפטים,בינתיים רק שמעתי על בר אילן,עם מסלול למי שלא למד תואר ראשון.