פטור משרות בצה"ל בשל "התנהגות רעה וחמורה"

  • שינוי סוג פטור
    גפן | 22/01/2014 16:56

    שלום,

    לפני כמה שבועות הייתי בועדה והיה סדום ועמורה כל דרך ההתנהלות שם אבל בכל מקרה הם החליטו להוציא אותי מהצבא בגין אי התאמה.
    כעיקרון לא הייתה לי בעיה עד שהתברר שהאי התאמה הוא על התנהגות חמורה.
    אני לא מעוניינת שהפטור יהיה על זה? איך אפשר לשנות את הפטור? האם סיכויי טובים או שעדיף לוותר?

    • פטור משרות בצה"ל בשל "התנהגות רעה וחמורה"
      עו"ד דנה נוף | 26/01/2014 09:11

      גפן בוקר טוב,
      המלצות הווה"ל (ועדה להתאמה לשירות) הם רק המלצות וטעונות אישור מפקד מיטב. ניתן גם לערער על ההמלצה ו/או על ההחלטה של מפקד מיטב לפטור אותך מהשירות.
      אכן, תעודת פטור עם הכיתוב "התנהגות רעה וחמורה" לא מהווה כרטיס ביקור טוב לתחילת דרכך באזרחות...
      ממליצה לנסות בכל מקרה לערער על הסיבה לפטור ולנסות לשנות את הסיבה  לפטור (מסיבות פרט)
      בהצלחה,

      דנה נוף, עו"ד צבאי

      אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי או חוות דעת, או תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושא. בכל מקרה ספציפי יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד.

      • פטור משירות חובה
        עומר טויטו | 02/08/2015 18:09

        אז ככה שוחררתי מהצבא עם פטור אי התאמה התנהגות רעה וחמורה פשוט ככה הגעתי ליחידה אמרו לי יש לך פטור והעיפו אותי בלי שום וועדה או מישהו שיסביר לי מה קורה
        היתי שנתיים בצבא מתוכם היה לי 400 יום דפוק בגלל בעיות בבית ובבסיס שאף אחד לא עזר לי
        השאלה שלי אם יש אפשרות לערער על הפטור פשוט לשנות את התנהגות רעה וחמורה או שיש סיכוי קטן שאני זכאי למשהו למועדפת לפחות????

        • פטור בגין אי התאמה
          עו"ד איציק שטרית | 03/08/2015 23:50

          עומר שלום,

          ניתן לערער על הפטור וכן על הסיבה שבגינה קבלת פטור וזאת לנוכח טענתך כי במהלך השירות לא זכית לאוזן קשבת לבעיות ת"ש שבגינם נפקדת במהלך שירות הצבאי.

          בהצלחה

          בברכה,

          איציק שטרית, עו"ד
          מנהל פורום דיני צבא

          שד' שאול המלך 35, תל אביב
          טל':03-6914775; מייל: Ys@shittritlaw.com

          • למי אני פונה???
            עומר טויטו | 03/10/2015 20:34

            איך אני מערער למי אני פונה אין לי מושג