סמכות עניינית לבעלות בדירה שלא רשומה בטאבו

  • סמכות
    דובי | 17/11/2018 20:45

    איפה מגישים תביעה  לבעלות  של דירה שלא רשומה בטאבו?

    • סמכות עניינית לבעלות בדירה שלא רשומה בטאבו
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 19/11/2018 19:45

      דובי,

      הסמכות העניינית תיקבע בהתאם לשווי של הדירה.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

    • תביעה לבעלות על דירה שלא רשומה בטאבו תוגש למחוזי
      ץ | 21/11/2018 17:02

      אין זה משנה אם הדירה רשומה בטאבו אם לאו
      תביעת בעלות מוגשת למחוזי
      וכך קבע לעניין זה בית המשפט העליון -

      "במקרה שבו מתבקש סעד של רישום במרשם המקרקעין על יסוד הסכם מכר המתייחס למקרקעין לא רשומים או לא מוסדרים. בעניינים אלה קבעתי כי
      "בהלכה הפסוקה מסתמנת גישה לפיה תביעה "הנוגעת למקרקעין", כמשמעה לפי סעיף 51 לחוק בתי המשפט, היא תביעה בה מדובר בקיום זכות קניינית או התחייבות להעביר זכות קניינית, ולא בתביעה העוסקת בזכות חוזית במקרקעין. מכאן שבמסגרת מבחן הסעד יש להוסיף ולבחון האם הדיון בסעד המבוקש משמעו הכרעה באשר להתחייבות להעברת זכויות קנייניות או שמא מדובר בזכויות חוזיות בלבד. ...   בהתאם, נקבע כי כל עוד אין מדובר בפועל בסעד הנוגע לזכות קניינית, הסמכות העניינית תיקבע בהתאם לשוויו של הנושא..."."

      [עע"מ 6674/17 יונס אסד ואח' נ' לשכת עורכי הדין בישראל ואח']

      • שאלה
        דובי | 21/11/2018 17:33

        פסק הדין שהבאת מדבר על תביעה שהסעד המבוקש בה הוא רישום בטאבו .זה לא דומה לשאלה

        • פסק הדין לא מדבר רק על סעד של רישום בטאבו
          ץ | 21/11/2018 22:26

          הציטוט שהבאתי מפסק הדין מתחיל במילה "במקרה"
          לפניה, כתובה המילה "למשל"
          כלומר, הציטוט מתייחס - למשל - לתביעה של רישום בטאבו
          חמש שורות לפני הציטוט שהבאתי כתוב בפסק הדין
          "בענייני מקרקעין, כאשר הסעד המבוקש נוגע לחזקה או שימוש במקרקעין, הסמכות תהיה בידי בית משפט השלום, בעוד כאשר מתבקש סעד אחר במסגרת תביעות אחרות הנוגעות למקרקעין, הסמכות היא של בית המשפט המחוזי"

          הסעד שאתה ציינת הוא "בעלות" והסמכות לכך נתונה לבית המשפט המחוזי.

          .

          • מיטלטלין
            דובי | 22/11/2018 02:04

            מקרקעין ללא רישום דינם כמטלטלין

            • תחליט - אתה רוצה "בעלות" או רק חזקה וזכות שימוש
              ץ | 22/11/2018 10:17