העדפת נושים על ידי צד ג'

  • העדפת נושים על ידי צד ג'
    נתנאל | 07/11/2018 20:34

    שלום

    בתהליך של פשיטת רגל אחרי צו הכינוס הנמהל המיוחד זימן את ההורים שלי לחקירה.

    אני התגרשתי לפני כשנתיים , הייתה דירה שנמכרה עקב הגירושין.
    ההורים שלי נתנו הלוואה לקניית הדירה והיה הסכם הלוואה שנעשה עם עורך דין ביני וגרושתי ובין ההורים שלי ,וכאשר יש פירוק שיתוף וגירושין ההורים שלי מקבלים חזרה את ההלוואה וכך היה.

    את הבקשה לפשיטת רגל הגשתי שנה וחצי אחרי הגירושין.

    המנהל המיוחד שאל את ההורים שלי מדוע הם לא שילמו לי בכסף של החזר ההלוואה חובות לבנקים וחובות לחברות אשראי.

    האם זה נכון על פי המנהל המיוחד שהייתה "העדפת נושים" כאשר עוד לא הייתי בהליך של פשיטת רגל ולא היו הליכים בהוצאה לפועל ?

    והאם המנהל המיוחד יכול לדרוש מההורים שלי לסגור חלק מהחובות שיש לי כרגע בהליך פשיטת הרגל?

    תודה מראש

    • העדפת נושים על ידי צד ג'
      נתנאל | 16/11/2018 10:31

      ההסכם הלוואה קיבל תוקף של פסק דין בהסכם יחסי ממון בבית משפט לענייני משפחה

    • דרישה להחזר הלוואה
      עו"ד עומר נירהוד | 26/11/2018 21:43

      היה לי השבוע כזה מקרה.
      השאלה אם במועד החזר ההלוואה כבר היית בחובות.
      צריך לנהוג מאוד בזהירות שזה לא יסתבך. מציע שתעשו את זה עם עורך דין מומחה בתחום

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il

      • דרישה להחזר הלוואה
        נתנאל | 29/11/2018 22:50

        תודה על התשובה

        בזמן החזר ההלוואה היו לי חובות לבנק ולחברות אשראי
        אבל לא היו תיקים בהוצאה לפועל.

        ההלוואה הוחזרה דרך חשבון נאמנות עקב מכירת הדירה.

        ראיתי בפסק דין שהזמן שלוקחים בחשבון זה התאריך של הסכם יחסי ממון ולא תאריך של החזר ההלוואה בפועל.

        האם יש פסק דין דומה למקרה כזה ?

        אודה לתשובה

        • הסתבכות עם מכירת דירה טרם פש"ר
          עו"ד עומר נירהוד | 01/12/2018 22:48

          כדי לענות לשאלה שלך יותר ברצינות אני צריך פרטים יותר מדוייקים. צור איתי קשר בפרטי ואשלח לך מה שאני צריך כדי לתת לך יעוץ אחראי.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
          טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il