התפטרות בדין מפוטר - מה השלבים לצורך הזכאות

  • התפטרות
    שרי | 13/11/2018 11:25

    אני עבדתי במקום עבודה שנה וארבעה חודשים בראיון עבודה הוחלט אם המעסיק שהוא ילמד אותי תמונה ספציפית כדי להתקשר בעבודה ואחרי כמה חודשים ניגשית והתפטרתי לו לגבי לימוד התוכנה והוא אמר שאין בעיה ומרח אותי עוד כמה חודשים וניגשית שוב פעם והפעם איימתי בהתפטרות ואמרתי את הסיבות והוא אמר שהוא ילמד אותי ולא היה שינוי והחלטתי להתפטר ונתתי מכתב התפטרות כי נמאס לי מכל הסחבת הזאת.
    האם זה נקרא הרעה בתנאי והאם הוא צריך לתת לי מכתב התפטרות,  למי עליי לפנות כדי שיוכל לעזור לי.

    • התפטרות בדין מפוטר - מה השלבים לצורך הזכאות
      עו"ד אחוה פודים | 16/11/2018 08:33

      שרי שלום,

      שאלתך מעט לא ברורה ולכן אנסה לענות עליה.

      ככל שהובטחו לך תנאי עבודה מסויימים והמעסיק לא משלם אותם או לא נותן אותם, במקרים רבים זוהי בהחלט עילה להתפטרות בדין מפוטר.
      כדי להכנס לתוך עילה זו, היה עליי לתת למעסיק התראה (רצוי בכתב שכן סביר להניח שהמעסיק יטען שלא נתת), שאם הוא לא יתקן את המצב, את תתפטרי בתוך חודש.
      ככל שהמעסיק גם לאחר ההתראה, לא תיקן, אזי יש זכאות לפיצויים (הכל כמובן בכפוף לכך שמלכתחילה ההרעה הייתה מזכה).
      במקרה של התפטרות, מעסיק לא נותן מכתב פיטורים.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com