פיטורי עובד לאחר מילואים

  • הרעת תנאים
    מירב | 14/11/2018 16:54

    לפני כשנה בעלי התחיל לעבוד כמלצר וברמן במסעדה. היקף המשרה לא נקבע בחוזה למיטב ידיעתי, אך במהלך השנה האחרונה עבד ככל שיכל, כפולות, שבתות, והבהיר להם שהוא צריך כמה שיותר שעות. לפני כחודש טסנו לירח דבש, חזרנו בשישי ה09.11 ובשבוע האחרון הוא היה במילואים. היום כששלח הודעה לאחמ"שית למסור לה משמרות לשבוע הבא זו אמרה שהיא לא ידעה שהוא עוד עובד שם, וכי חשבו שאמר שלא יחזור אחרי החופשה (אמר להם לפני הטיסה כי מאחר ולא יכלו כבר לתת לו את היקף השעות הנדרשות לו, הוא יתחיל לחפש משהו אחר, אך אמר שמתכוון לעבוד עוד קצת אחרי החופשה. הוא לא התפטר) היא אמרה שתנסה להכניס אותו היכן שיכולה אך הם העסיקו כבר עובדים חדשים ולא תוכל לתת לו את אותו היקף המשרה כפי שעבד לפני החופשה. אשמח לעזרתכם, איפה אנחנו עומדים? האם ניתן להתייחס לזה כאל הרעת תנאים? אם לא היה עומד על שלו שתכניס אותו לכמה משמרות בשבוע הבא כדי שלא יהיה מובטל הוא לא היה עובד כלל. האם זה נחשב כאילו פוטר? האם יש מה לעשות מול מקום העבודה שהחליט על דעת עצמו שהוא כבר לא עובד שם?

    • פיטורי עובד לאחר מילואים
      עו"ד אחוה פודים | 15/11/2018 09:48

      מירב שלום,

      האם החופשה לירח דבש הייתה חופשה בתשלום?

      ככל שלא, האם החופשה לירח דבש הייתה ידועה למעסיק ומאושרת מראש בהסכמה?

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • עבדוה
        מירב | 15/11/2018 10:04

        החופשה לא הייתה בתשלום. היא הייתה ידועה מראש ואושרה ע"י המעסיק.

        יש לציין כי ממש לפני יציאתנו לחופשה נכנס שותף חדש במסעדה בה הוא עובד, אשר עשה שינויים רבים במקום.

        • פיטורי עובד לאחר מילואים
          עו"ד אחוה פודים | 16/11/2018 15:27

          מירב שלום,

          המעסיק נוהג שלא כדין מכמה סיבות:
          1. אסור לפטר או לפגוע בעובד שחזר ממילואים. מעסיק שעושה כן יכול להיות מחוייב בסכומים גבוהים לעובד בשל כך.

          2. העובד פוטר ללא שימוע וגם זה פסול.

          כתבו למעסיק מכתב ובו תתארו את המצב (שהייתם בחופשה מאושרת ולאחריה מילואים) ותדרשו ממנו לשוב לעבודה כפי שהיה קודם לכן.
          עוד תרשמו למעסיק, שאם הוא לא רוצה שהעובד ימשיך אז שיתן לכם מכתב פיטורים.

          בהצלחה!

          בברכה,

          אחוה פודים, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          יפו 33, בית יואל, ירושלים
          טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com