תשלום העברת זכויות בחברה משכנת

  • תשלום העברת זכויות בחברה משכנת
    ש.ב | 14/11/2018 12:01

    שלום, מכרנו את דירתנו ועדיין אין טאבו. היות והחברה המשכנת התפרקה ואחד מעוה"ד שעבד במשרד עוה"ד מונה למנהל מיוחד. הוא גובה 0.5% מסכום המכירה, עבור העברת זכויות, גם כשנאמר לו שלא יתכן סכום כזה, הוא שולף החלטה משנת 2003 שמינו אותו והוא יכול לגבות סכום כזה. האם זה חוקי?
    גם שביקשו ממנו לייצג אותי בביצוע את העיסקה, כדי שלא נשלם פעמיים, למשרד אחר, הוא אמר שלא יכול, כי זה ניגוד אינטרסים. האם זה נכון ? כי נאמר לי שזה לא יכול להיות ויש צו פיקוח על המחירים והצן גובר על ההחלטה שהעו"ד שולף.... מה תשובתכם בתודה מראש על הכל

    • תשלום העברת זכויות בחברה משכנת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/11/2018 12:50

      שלום רב,

      צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (החלת החוק על שירותי נותן שירות בהעדר רישום זכויות בפנקסי המקרקעין), תש"ס-1999 קובע את הסכומים המותרים בגביה ע"י חברה משכנת וחל על החברה או על נציגה או בא כוחה.

      ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות למפרק.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com