לשון הרע במשתמע

  • האם מדובר בלשון הרע ?
    אביטל | 11/11/2018 13:07

    שלום רב, חברתי הטובה מזה שנים הגענו לנקודת מחלוקת משמעותית ובעקבותיה לנתק.  שתינו יודעות זו על זו את הדברים האישיים היותר, מאלה שלא מספרים לאף אחד מלבד לאדם קרוב באמת.  בעקבות המחלוקת היא פירסמה פוסט ברשתות החברתיות , ובמקום לציין את שמי המפורש היא השתמשה בשם דומה מאד שברור לכל מי שמכיר אותנו כי מדובר בי, למשל ולא אלה השמות  - גלית וגילה, וכתבה שם כמה וכמה פעמים  כי מצבי הבריאותי והכלכלי לא טוב, מה שנכון עקב מצב בריאותי  הפיסית שנפגעה ועקב כך מצבי הכלכלי. וכמובן  כמה היא עזרה לי מזה שנים, וכו ,  בכל דבר, כולל מתנות  (שתמיד ביקשתי לא להביא אך הא טענה שהיא רוצה וזה עושה לה טוב) להעניק) המדובר במתנות קטנות מאד.  היא כתבה גם פוסט שני ושוב ציינה נתונים אלה כאר שני הסיפורים מכילים סילוף מגמתי של העובדות והנתונים כדי לזכות בטוקבקים אוהבים כלפיה ומשמיצים ובוטים כלפי. הדברים פורסמו בשתי רשתות חברתיות, כאשר בימים האחרונים דאגה להסירם מאחת מהן. צילומי מסך של שניהם ברשותי. כמובן שלא אמרה מילה על עזרה משמעותית שלי אורך השנים, על כך שאני משמשת לה אשת סוד לכל הדברים הלא נעימים, קשים ופוגעניים בחייה, ועוד. אני מצידי - לא הגבתי בשום דרך, לא בעל פה ולא בכתב . האם זהו לשון הרע? לפי השם הדומה מאד ולפי הפרטים על חברות אמיצה שכולם מזהים אותנו בה, כל אחד שקורא ומכיר אותנו יכול לדעת שבי מדובר. זוהי גם פגיעה בפרטיות והלבנת פנים, בזדון ובמכוון, לפי הבנתי. פוסטים נוספים ללא שמי ממשיכים לתאר את הנתינה שלה, כמה היא יצאה המלאכית הטובה ש"נפלה" עם אשה כפויית טובה ונוראית כמוני ועוד ועוד .   מה דעתכם ? מה עלי לעשות כעת ? תודה.

    • לשון הרע במשתמע
      עו"ד לירן ינקוביץ | 12/11/2018 15:24

      אביטל שלום,

      עפ"י דין, לשון הרע על אדם יכולה להילמד גם במשתמע ובעקיפין.

      יחד עם זאת, נוכח ריבוי הטענות שהעלית, יש להבין במה מדובר במדויק, בראש ובראשונה על דרך עיון בשרשור הפוסטים הנטענים, מסמכים וכו', במסגרת ייעוץ משפטי מסודר, לשם הערכת המקרה וגיבוש צעדים מתאימים.

      בהצלחה!
      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
      פקס: