עברת עבירת חיצים בצומת. עבירה על ת"ת 36(ד).

  • נהגתי כחוק?
    אמיר | 08/11/2018 10:25

    שלום לכולם

    רציתי לפנות שמאלה ברמזור עם 2 נתיבים לפניה שמאלה ונתיב שלישי הוא ישר בלבד.
    ראיתי שהנתיבים לפנייה שמאלה עמוסים מאוד ולכן החלטתי לנסוע בנתיב הימני ביותר שהוא ישר בלבד ואז לעשות פרסה בכיכר.
    כאשר הרמזור התחלף לירוק התחלתי בנסיעה ישר, בינתיים בתור שלשמאלי נפתח פער מכיוון שאחד הנהגים מסיבה כזו או אחרת לא התחיל נסיעה כמו כולם ונוצר רווח שאפשר לי להכנס בבטחה.
    מכיוון שהנתיבים שמאלה וישר הם מקוקווים החלטתי "לנצל" את הרווח שנוצר ולהשתלב שמאלה.
    אם שוטר היה רואה את המתרחש, האם הייתי עלול לקבל קנס או שנהגתי כחוק?
    לא גרמתי להפרעה לתנועה, השתלבתי שמאלה כ-20 מטר לפני הפנייה שמאלה.

    תודה מראש לעונים

    • עברת עבירת חיצים בצומת. עבירה על ת"ת 36(ד).
      יעקבי | 08/11/2018 19:17

      • תוכל בבקשה לשלוח קישור אל ת"ת?
        אמיר | 08/11/2018 23:05

        מה שמצאתי בחיפוס בגוגל מציג לי עבירות אחרות

        • *חיפוש  לת
          אמיר | 08/11/2018 23:06

        • לשון התקנה
          יעקבי | 09/11/2018 11:52

          שוב שלום אמיר,
          קרא בעיון נוסח תקנת תעבורה 36(ד):
          36 (ד)  בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חצים המובילים לצומת, לא ייכנס הנהג לצומת, לא יעבור בו ולא יצא ממנו אלא בכיוון חץ שסומן בנתיב שממנו נכנס לצומת;
          לעניין תקנת משנה זו, "צומת" – לרבות מפגש עם כביש אחר.

          • נפל לי האסימון איפה טעיתי, תודה רבה ושבת שלום  לת
            אמיר | 09/11/2018 18:45