שכנים מטרידים

  • קובץ מצורף שימוש בחצר משותפת וחדר מדרגות
    רוי קס | 09/11/2018 09:56

    שלום.
    גרים בקומת קרקע בבניין פנימי כשחדר השינה פונה לבניין החיצוני(שפונה מצד אחד אליי ומצד שני לרחוב).
    בבניין החיצוני בחלק של הרחוב יש חנות במפלס גבוה יותר משלי(בניה בוואדי). בעל החנות משתמש בחדר בחלקו האחורי של הבניין שלהם (שפונה לחצר המשותפת ומעבר לה לחדר השינה שלי) כמחסן.
    עובדי החנות צועקים אחד לשני משעה 8 בבוקר, שישה ימים בשבוע, כל פעם שהם יורדים למחסן, בחצר המשותפת. נוסף על זה, בשישי לפניא כשבוע בחרו ׳לפתוח שולחן׳ ארוחת בוקר וישבו מעל שעתיים, בחצר המשותפת, עם פניהם לכיוון חלון חדר השינה שלנו, במרחק כ2 מטר ממנו, וכמובן דיברו בצעקות בלי הפסקה.
    מספר פעמים הוסבר להם המצב וניתבקשו להנמיך אבל התעלמו, עד אותו מקרה שבו ישבו שם לאכול, והדבר הסלים לצרחות(מצידם). מאז נראה שכל בוקר הם מגזימים בכוונה, והבוקר(יום שישי) החליטו לבצע התקנת דלת רועשת בדירה נוספת שהשכיר הבעלים של החנות, גם למטרות אכסון, הממוקמת מתחתיי.

    שאלתי היא האם ניתן לעשות משהו בנידון?
    מצד אחד מדובר בשעות ׳מותרות׳(מ8 בבוקר ואילך), מצד שני מדובר בהתנכלות של המנהל והעובדים כלפינו, בחצר משותפת שאינם גרים בה בכלל, רק בעלי עסק מלפני הבניין.

    אוסיף שבאופן קבוע הם משאירים קופסאות קרטון וסחורה מפוזרת במקומות שונים בחצר (מצ״ב תמונה אחת), ושמעתי שכבר נקנסו בעבר ואולי אף לא שילמו את הקנס.

    תודה מראש.

    • שכנים מטרידים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 11/11/2018 13:44

      שלום רוי,

      נא הפנה שאלתך לפורום נזיקין באתר זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com