האם מדובר בהטעיה המצדיקה הגשת תביעה ייצוגית?

  • הטעיה בזמן התקנת מדיח
    חנוך פלג | 07/11/2018 17:10

    נשאל עבור חבר
    לאחר קניית מדיח
    הטכנאי המתקין סירב לחתום על כתב האחריות. בטענה שחייבים לרכוש מגן מתח.
    אישתי נכנעה והסכימה. המגן להערכתי נמכר במחיר מופקע.
    לאחר מכן הטכנאי הכחיש.
    אך החברה מסרבת לבטל עסקת מגן המתח ולמעשה מפלטרת אותי.

    אני די משוכנע שזאת שיטה.
    הטכנאי מפחיד. מאיים לא לחתום על אחריות. מוכר מגן מתח במחיר מופקע. מסרב לבטל העסקה. יש לי הרגשה שזה נעשה להרבה אנשים.

    • האם מדובר בהטעיה המצדיקה הגשת תביעה ייצוגית?
      עו"ד עמירם טפירו | 15/11/2018 10:29

      חנוך שלום,

      לא כל עוולה אישית מקנה בהכרח עילה לשם הגשת תביעה ייצוגית בעניין. השאלה (כפי שאף חודדה בפסיקת ביהמ"ש העליון בסוגייה) היא האם ניתן להראות שמדובר בהתנהלות שיטתית, לשם כך לא מספיקה עדות אחת (ולעיתים גם מצבור עדויות לא יספיק) אלא יש להראות שמדובר בהתנהלות סיסטמטית של החברה. למשל, נוהל כתוב. למשל, ציון הדבר במפורש בתעודת האחריות וכיו"ב.

      ככל שיש לך "הוכחות" כאלו - הרי שיכול שקיימת פה עילה לשם הגשת תביעה ייצוגית בסוגייה.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il