אגרת ערעור

  • כמה עולה לערער למחוזי על החלטה של פקודת ביזיון?
    דני | 06/11/2018 12:57

    שלום,

    אשמח לדעת כמה עולה לערער על החלטה שניתנה לפי פקודת ביזיון בית המשפט (ערעור למחוזי)
    אמרו לי שיש אגרה ושיש עירבון

    תודה

    • אגרת ערעור
      עו"ד טליה שנברגר | 11/11/2018 09:50

      דני שלום,
      בהתאם לתקנות בתי המשפט אגרות, ערעור על החלטה / פסק דין של בית משפט השלום מחוייב באגרה בסך של 1388 ש"ח. יתכן והסכום יהיה גבוה בכמה שקלים בגלל הצמדה.
      הודעה על ערבון תקבל רק אחרי שתגיש את הערעור. זה לא סכום קבוע ומוגדר מראש את נתון לשיקול דעתו של בית המשפט.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

    • לא ניתן לדעת אם יש חובה לשלם אגרה או להפקיד עירבון קישור
      ץ | 12/11/2018 14:41

      ערעור למחוזי על החלטה בהליך של ביזיון בית המשפט יכול להיות מסווג כערעור אזרחי (ע"א) - ואז הוא חייב בתשלום אגרה והפקדת עירבון
      לעומץ זאת - אם הערעור הוא על צו המטיל חיובים בעלי אופי פלילי (קנס, מאסר, צו הרחקה וכו') הרי שהערעור יסווג כערעור פלילי (ע"פ), ויהיה פטור לחלוטין מתשלום אגרה וגם מהפקדת עירבון.
      הסיווג של הערעור כפוף לקביעת בית המשפט בערעור
      להלן החלטת בית המשפט העליון המבהירה זאת

      החלטה

      • במסלול הפלילי הערעור בזכות - באזרחי, ברשות בלבד.
        ץ | 12/11/2018 15:46