קניית בית ללא טופס 4

  • קניית בית ללא טופס 4
    אושר חסון | 04/11/2018 19:12

    שלום,
    אני ואישתי מתעניינים בריכשת בית פרטי, מדובר בבית בבית בן כ15 שנים. מברור מול המוכרים לבית אין טופס 4, על מנת לקבל טופס 4 יש צורך בשבירת גדר ובנייתה על פי התוכניות כך ששטח האדמה יגדל, אם זאת חשוב לציין שבעלי השטח הסמוך הינו של הוריי אחד הצדדים, לא ידוע באם קיים סיכסוך בניהם עקב גירושים של המוכרים. בנוסף למיטב הבנתי יש צורך בבניית שביל משותף בין 2 החלקות שחלקו בא על חשבון שטח האדמה הסמוך, שאלות:
    1. האם ניתן לקנות בית ללא טופס 4?
    2. אם בעלי האדמה הסמוכה יסרבו לשתף פעולה בדרך לקבלת טופס 4- שביל משותף, הרחקת גדר לכיוונם... מה יהיה ניתן לעשות?
    3. האם ניתן לבטח נכס ללא טופס 4? או לקבל משכנתא עבורו?
    4. בהנחה שלא תהיה מגבלה לבצע את התוכניות כך שיעמדו בתכנון , כמה סמן לוקח להוציא טופס 4?

    בתודה,
    אושר

    • קניית בית ללא טופס 4
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 06/11/2018 11:39

      שלום אושר,

      לא מומלץ לרכוש בית ללא טופס 4. בעיקר נכון הדבר כשקבלת טופס 4 תלויה בשכנים שאינם מחוייבים על פי ההסכם.
      אם בכל זאת עושים זאת רצוי לקבל התחייבות של המוכר לקבלת טופס 4, להגביל זאת בזמן ולהתנות בכך את ההסכם.
      אם בכל זאת תחליטו לרכוש את הבית כפי שהוא יש לדרוש שהדבר יתבטא בהפחתה במחיר. יש לקבל הערכה מאיש מקצוע לגבי העלויות הנדרשות והמועדים הרלוונטיים. עליכם להבין שבמקרה כזה כל העלוית, כולל הוצאות משפטיות שידרשו אם תאלצו לתבוע את השכנים, יחולו עליכם, ולגביהן לא תוכלו לקבל מימון (משכנתא).
      עוד חשוב לזכור שרישום הזכויות על שמכם תלוי בקבלת אישור הרשות המקומית, אישור שעלול להתעכב בהעדר טופס 4.

      לעניין ביטוח או משכנתא יש לפנות ליועצים מתאימים. קחו בחשבון שאף אם תקבלו משכנתא היא עשויה להיות בסכום מופחת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com