סמכות וישוב סכסוך

  • סמכות
    עו"ד צעיר | 31/10/2018 10:32

    שלום רב,

    אשמח להבהרה. לפני שנה ניתן ברבני פס"ד בעניין אכיפת הסדרי ראייה במסגרתו הוטלו על האב קנסות אם לא יקיימם. כלומר יש סמכות נמשכת לרבני. כיום האב הגיש בקשה לי"ס לבימש משפחה. אני יודע שבקשת י"ס עצמה לא מקנה סמכות, אבל תכף יש פגישה ביח"ס ואם הצדדים יגיעו להסכמות והן יוגשו לאישור ביהמש זה אומר שבוטלה למעשה הסמכות הנמשכת לרבני וזה לא טוב ללקוחה שלי.

    מה אני עושה במקרה כזה? כבר טענתי לחוסר סמכות ביהמש קבע שהוא לא מתייחס לזה כרגע ותתקיים פגישה ביחס. אני לא רוצה לעשות ולו פסע שיבטל את הסמכות הנמשכת של הרבני.

    שאלה נוספת, מה קורה אם האב יגיש תביעות, אני אטען שיש למחוק מחוסר סמכות וביהמש ידחה את הטענה שלי ויקבע שהוא דן בזה? מודיע לרבני ש"גונבים"לו סמכות?

    אשמח לעזרה. תודה!

    • סמכות וישוב סכסוך
      עו"ד מיקי חשמונאי | 01/11/2018 17:30

      שלום רב,

      1. אתה יכול לעמוד על כך שבהסכם ייכתב, כי הסמכות לדון בנושא, אם יגיע להתדיינות משפטית, תהיה לביה"ד הרבני ו/או לדרוש שההסכם אליו תגיעו, יוגש לאישור ביה"ד ואז תוגש הודעה לביהמ"ש על סגירת י"ס.
      2. לא מודיעים לרבני שגונבים לו את הסמכות. אם תחליט לא להשלים עם קיום הדיון בביהמ"ש, תוכל להגיש בר"ע למחוזי, על קביעת הסמכות.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il