אוכל לבקש להשוות את שכרי?

  • השוואה בשכר
    חן | 28/10/2018 19:03

    אני ממלאת תפקיד אותו יכולים למלא עו"ס/מרפאה בעיסוק. באישור חריג של משרד הבריאות הוחלט כי גם אני אוכל למלא תפקיד זה על אף שהשכלתי האקדמאית אחרת היא (ואף מתקדמת יותר). אני עובדת כבר מעל שנה בתפקיד זה. לאחרונה נודע לי כי התקבל למקום העבודה עו"ס ששכרו משמעותית גבוה יותר משלי. מנהלתי הישירה אמרה כי "זה המצב" ויתכן מאוד שאופלה בשכר כיוון שאיני עו"ס. ונאמר לי לכתוב מכתב בבקשה להעלאה אך הסיכוי הוא קלוש. האם עליי לבקש העלאה או השוואה בשכר? שכן השכלתנו שונה היא אך תפקידנו הוא אותו תפקיד בדיוק. ובכלל כיצד עלי לנהוג בסוגיה זו? האם עליי להשלים עם כך שעובד עם ניסיון פחות משלי שהשכלתו פחותה משלי ירוויח יותר ממני מכיוון שאיני עו"ס?

    • אוכל לבקש להשוות את שכרי?
      עו"ד צילה ניהוז | 29/10/2018 12:20

      חן שלום,
      לבקש העלאה/השוואת שכר את תמיד יכולה.
      האם תוכלי לפעול בפן המשפטי? תלוי. צריך לבחון האם הפער בשכר נובע ממניעים אחרים שאינם קשורים למגדר.

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com