התישנות לחוב מס שבח

  • האם יש התיישנות לחוב של מס שבח?
    רוית | 24/10/2018 12:49

    שלום. רציתי לברר - אם עסקה בוצעה לפני שמונה שנים, ולא שולם מס שבח בגין העסקה. האם יש התיישנות בגין החוב אם לא שולם ולא ננקטו הליכים נגד בעל השומה?
    ומה קורה אם הקונה נטל על עצמו את החוב בחוזה, והוא מסרב לשלם את החוב ודורשים את החוב מהמוכר כיוון שרואים אותו אחראילחוב מס שבח?

    • התישנות לחוב מס שבח
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 28/10/2018 14:06

      שלום רוית,

      התישנות חוב מס שבח היא 7 שנים מיום שהשומה הפכה לסופית.
      אם הרשות לא נקטה כלל בהליכים לגביה ניתן יהיה לטעון כי היא חייבת להמציא למוכר אישור מס שבח.
      אם הקונה הוא מי שהתחייב לשלם את חוב המס קיימת למוכר זכות תביעה כנגדו לאכיפת החיוב.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com