פינוי שוכר המפר החוזה בכוח

  • דין פלילי
    עמיר | 23/10/2018 22:01

    אתמול חתמתי חוזה עם שוכר שהוא נכנס לדירה ולקח מפתח בעצמו בלי לקבל רשות ולפני שנתן לו את השיקים כמו שרשום בחוזה. הוא היום אומר שאין לו שיקים ולכן דרשתי שיפנה כי הוא פלש לדירה בלי רשות למרות שיש חוזה. האם מותר לפי דין פלילי להכנס ולפנות חפציו ? המשטרה עוזרת? אם הוא יתלונן עלי במשטרה יש לי סיכון במצב הזה ? הכל היה אתמול והיום בלבד

    • פינוי שוכר המפר החוזה בכוח
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/10/2018 07:19

      עמיר יקר, סעיף 18(ב) לחוק המקרקעין קובע :"
      (ב)  תפס אדם את המקרקעין שלא כדין רשאי המחזיק בהם כדין, תוך שלושים ימים מיום התפיסה, להשתמש בכוח במידה סבירה כדי להוציאו מהם."- מדובר בסעיף שמאפשר אם  עומדים בתנאיו לעשות דין עצמי ולהשתמש בכוח כנגד מסיג הגבול וחפציו וזאת תוך מגבלה של 30 ימים מיום הפלישה ובתנאי שמדובר בכוח סביר ושאתה יכול להוכיח כי אתה מחזיק כדין במקרקעין.
      הבעיה היא שמדובר במי שחתמת עימו חוזה ( ולא במי שפשוט פרץ לביתך והשתלט עליו בהעדרך ) ולא ברור לי כיצד הוא לקח המפתח ובהחלט יכול ויהיו פערים בגרסאות ביניכם וברור שפשוט להיכנס לבית ולהעיף משם את החפצים עלול לסכן אותך בתלונה נגדית.
      על כן, בהנחה ומדובר בדייר שלא מתכוון לשלם לך עבור השכירות ואין מדובר בימים ספורים שהוא נצרך לארגן לך השיקים, הרי שכדאי מאוד לפנות לעו"ד בתחום המקרקעין ולהתייעץ עימו מה ניתן לעשות וכן כיצד נכון יהיה מניסיונו להיעזר במשטרה מבלי שהם יפטרו אותך בכך שמדובר בסכסוך אזרחי ובסכסוכים אזרחיים הם לא מתכוונים להתערב.
      כדאי לך אף לשאול את השאלה בפורום מקרקעין באתר שלנו.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il