דרישה להגשת דו"ח שנתי

  • למה דורשים מאבא שלי, פנסיונר, להגיש דוח שנתי?
    מיכל | 23/10/2018 11:35

    אבא שלי, פנסיונר מכמה מקומות עבודה, עוד מעט חוגג 80 שנה, אבל את מס הכנסה זה לא מעניין. הוא דורש ממנו להגיש דוח שנתי ושולח אליו דרישות קנס על שלא הגיש.

    אשמח לדעת האם אכן הוא חייב בהגשת דוח שנתי. אם כן, על מה?

    אם לא - כיצד מבטלים את רוע הגזירה?

    שלמי תודה,
    מיכל

    • דרישה להגשת דו"ח שנתי
      עו"ד משה (מוש) גבע | 25/10/2018 13:32

      פקיד השומה מוסמך בחוק לבקש מכל אדם להגיש דו"חות שנתיים, והוא אפילו לא צריך לנמק את דרישתו. זה החוק.

      בנסיבות שאתה מתאר יתכן והמחשב איתר את אביך כמי שלא ביצע תאום מס בין מספר הכנסות שיש לו, או שיש מידע אחר.

      כך או אחרת יש שתי אפשרויות בלבד: להענות בהקדם לבקשה או לפנות לפקיד השומה ולבקש את סגירת התיק. אציין גם שאי מילוי דרישה להגשת דו"חות אינה רק גוררת קנסות אלא גם מהווה עבירה פלילית. אז הכי חשוב זה לא להשאיר את המצב ללא טיפול.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il