ביצוע שטרחוב

  • אנא עזרו לי
    רם אדרי | 17/10/2018 00:59

    שלום רב,

    בתאריך 29.5.17 חתמתי על שטר חוב, בו נתתי הלוואה בסך 50,000 לחברה בע״מ.
    באותו חוזה, בעל אותה חברה חתם כערב אוואל לחוב החברה.

    בתאריך 29.5.18 (מועד החזרת ההלוואה) החל בעל החברה להתחמק מהחזרת ההלוואה כאמור, עד שלבסוף ״הסכים״ לחתום על החזר פריסה חדש של  10 תשלומים חודשיים של 5,000 ש״ח.

    כצפוי, בעל החברה לא העביר אף לא תשלום אחד - וזאת למרות שהוא ערב (אוואל) אישית לחוב החברה, חתם אישית על הסכם החזר פריסה חדש ויש עשרות הודעות סמס המוכיחות את פועלו.

    אודה, אעריך ואשמח למענה על השאלות הבאות:

    1) מהו תוקף שטר החוב (ערבות האוואל עליה חתם בעל החברה)? האם יש תאריך בו פגה הערבות/שטר החוב ואי אפשר לתבוע?

    2) באיזה מסלול מומלץ לתבוע - סדר דין מקוצר או תביעה לסכום קצוב בהוצאה לפועל?

    3) מהו שכר הטרחה שיגבה עו״ד לכל אחד מהמסלולים?

    4) האם יש החזר הוצאות עו״ד במידה ואזכה בתביעה?

    5) מה הם סיכויי לזכות בתביעה?

    6) האם התנהגות בעל החברה (הערב אוואל לחובה) היא פלילית? האם להגיש תלונה במשטרה נגדו? אם כן, במה זה יסייע?

    אני מאוד לחוץ וטרוד מהפרשה. כל סיוע/עצה/המלצה - יתקבלו בברכה.

    • ביצוע שטרחוב
      עו"ד לילך אללוף | 22/10/2018 12:36

      שלום רם,
      בעקרון שטר חוב ניתן לביצוע בהוצאה לפועל כמו פרעון של שיק.
      העניין שיש צורך לראות את השטר על מנת לבדוק אם הוא מתאים כנדרש לביצוע בהוצאה לפועל.
      אתה יכול לחילופין להגיש תביעה על סכום קצוב אולם קח בחשבון בשני ההליכים החייב יכול להגיש התנגדות ולגרור אותך לבית המשפט או לחילופין הוא נקלע לחובות ואז ילך לפשיטת רגל. מומלץ להתייעץ עם עו"ד אתה מוזמן לפנות למשרדי

      בברכה,

      לילך אללוף, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      סחרוב 19, ראשון לציון
      טל: 03-9633331 ; מייל: lilacher5@gmail.com