העסקת עובד בניקיון מדרגות בניין ללא תלוש

  • פיצויים לעובד לא חוקי
    גלית | 16/10/2018 14:09

    שלום רב,
    עובד שעבד בניקוי חדר מדרגות באופן לא חוקי (במזומן וללא תלוש) מבקש פיצויי פיטורין לאחר סיום העסקתו ומאיים בתביעה. האם קיימת חובה לשלם לו? האם יש לו עילה לאור העובדה שעבר על החוק בעצמו? האם קיימת עילה לתביעה נגדית?
    תודה,

    • העסקת עובד בניקיון מדרגות בניין ללא תלוש
      עו"ד אחוה פודים | 17/10/2018 12:45

      גלית שלום,

      ראשית, ככל שהעובד פוטר, הוא זכאי לפיצויי פיטורים, ללא קשר לאופן ההעסקה שלו (שחור או לא).

      שנית, לא העובד הוא שעבר על החוק, אלא ועד הבית שהעסיק אותו "בשחור". החוק מחייב את המעסיק לדווח על העסקה של עובד ולא להפך.

      לגבי עילת תביעה נגדית, מהנתונים שכתבת אינני רואה עילה. ככל שישנם דברים אחרים שלא פרטת, יש לבחור אותם לגופם.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com