שינוי נסיבות

  • מדור
    ורד | 11/10/2018 20:39

    שלום..לפי הסכם הגירושים משלם הגרוש מזונות + 50% מדור ואני והילדים גרים בבית שהיה משותף (רכשתי את הבית מהגרוש ) . כרגע אני בזוגיות חדשה ורוצה לקנות בית גדול יותר ומן הסתם המשכנתא תהיה גבוהה יותר..האם הגרוש צריך להשתתף במשכנתא החדשה ?
    האם אני צפוייה לאיזהשהם בעיות מצד הגרוש בגלל קנייה של בית גדול יותר או בגלל הזוגיות ?

    תודה .

    • שינוי נסיבות
      עו"ד רוית טוב-לי | 15/10/2018 15:34

      ורד, שלום,
      גם מעבר בית וגם זוגיות חדשה עשויים להוות שינוי נסיבות מהותי שיצדיק בחינה מחדש של גובה החיוב במזונות.
      הדברים נכונים שבעתיים בנוגע לתיקים ישנים, שנסגרו לפני יותר משנה, עת ניתן פסק הדין של בית המשפט העליון בבע"מ 919/15.
      הגרוש יכול לטעון טענות רבות כדי לתמוך בתביעה להפחתת מזונות.
      לכן לא הייתי משנה את מצבך מבלי להקדים ולקבל יעוץ מעו"ד מומחה בתחום.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il