שחרור כספי פיצויים לא הסכמת המעסיק

  • משיכת כספי פיצויים ללא אישור שחרור כספים
    אביב | 10/10/2018 12:12

    שלום רב,
    הבנתי שיש חוק חדש לפיו ניתן לקבל את כספי פיצויי הפיטורין ללא מחכתב שחרור כספים מהמעסיק, האם זה כבר נכנס לתוקף? אם כן, האם המשמעות היא שכל מה שנדרש ממני עכשיו כעובד כדי לשחרר את כספי הפיצויים מהקופה זה טופס 161 שאני מקבל מהמעסיק ואין צורך באישור שחרור הכספים?
    תודה

    • שחרור כספי פיצויים לא הסכמת המעסיק
      עו"ד אחוה פודים | 11/10/2018 10:09

      אביב שלום,

      לא מכירה חוק חדש בעניין הפנסיה.

      ככל שאין לך מכתב פיטורים, הנך זקוק לאישור המעסיק לשחרור הכספים. ככל שאין לך אישור הכסף שצבור לך, ימתין לך עד לגיל פרישה.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • תיקון 21 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים
        אביב | 12/10/2018 08:57

        מדובר בתיקון 21 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים. אודה למענה לשאלתי :)