שאלה בנוגע לפגיעה בפרטיות בועדה רפואית

  • האם התקיימה פגיעה בפרטיות במקרה הבא
    עידית | 08/10/2018 11:05

    בן משפחתי הוא הנבדק  ואני נכחנו בועדת ערעור (ועדה רפואית עליונה בשם מדישור הדנה בערעור שהגשנו על קביעת ועדה רפואית של קרן פנסיה) .
    בועדה נדונו עניינים פרטיים ביותר. והשתתפו בה 2 רופאים שהוצגו בפננו,
    תוך כדי הועדה והשיחות שהתקיימו בה , נכנס לחדר הועדה איש שלא הוצג לנו ולא ידענו מי הוא והתיישב עימנו בתוך הועדה זמן מה והקשיב  לכל כאילו הוא חלק מהועדה.

    שאלתי היא:
     האם זה מהווה פגיעה בפרטיות , או עבירה אחרת כלשהי  מצד ועדת הערעור ?
    היות שלא הציגו אותו בפנינו , הכניסו אותו עת היינו שקועים בענייני הועדה, ועד היום אנו לא יודעים מי הוא היה?  ואילו היינו נשאלים לגבי התרת נוכחותו של מישהו שלא חייב להיות בועדה לא היינו מסכימים לכך.

    תודה רבה

    • שאלה בנוגע לפגיעה בפרטיות בועדה רפואית
      עו"ד אמיר מורשתי | 09/10/2018 15:34

      עידית יקרה, אין ספק שעצם העובדה שאיש מחברי הוועדה לא טרח להציג לכם את האיש האלמוני שנכנס לדיוני הוועדה ולא ביקשו את אישורכם ככל והנסיבות מחייבות מתן אישור כאמור, הרי שמדובר בהתנהלות שאינה תקינה.
      יחד עם זאת, לא כל פגיעה בפרטיות מהווה עבירה פלילית ( למעשה כל חברי הועדה פוגעים בפרטיות בכך שמעיינים במידע רפואי אישי- אך מדובר בפגיעה בפרטיות המוגנת לפי חוק וכן אף בהסכמתכם ).
      כך או כך מבלי לדעת מה היה תפקידו של אותו אדם שנכנס לוועדה ולצורך מה נכנס, בלתי אפשרי לקבוע האם הייתה כאן פגיעה בפרטיות ברמה פלילית או אזרחית.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il