סבירות מזונות

  • מזונות
    נטלי | 07/10/2018 17:17

    שלום..שתי שאלות...
    אני גרושה ואמא ל 4 ילדים . כרגע מקבלת מזונות זמניים בסך 4000 שקל...1000 שקל עבור מיסים..מחצית משכנתא שזה עוד 2000 שקל..ומחצית חינוך.
    כרגע מנסים להגיע להסכם גירושים ועורכי הדין גיבשו ביניהם..
    מזונות כולל מדור 5900 שקל...מחצית צהרונים או חוגים...
    האם ההסכם נראה בסדר ?

    ושאלה נוספת...אם אני חותמת על הסכם זה ובעתיד רואה שלא מסתדרת עם המזונות ..האם אוכל לבקש העלאה במזונות או בגלל שזה הסכם חתום מראש לא ניתן ?
    תודה

    • סבירות מזונות
      עו"ד רוית טוב-לי | 07/10/2018 17:30

      נטלי, שלום,
      קשה לענות לשאלתך מבלי לדעת מה גיל הילדים, מהי השתכרותך ומהי השתכרות האב.
      אני מציעה שתסמכי על עורך דינך, שמכיר את הנתונים.
      היום מזונות הם במידה רבה רולטה, קשה לצפות מה תהיה התוצאה בבית המשפט.
      מכל מקום, עמדי על כך שלמזונות יתווספו לא רק מחצית הוצאות חינוך, כפי שציינת, אלא גם מחצית הוצאות רפואיות, כמקובל.
      מזונות תמיד ניתן "לפתוח" (להגדיל או להפחית), אבל בית המשפט לא ישנה את הסכום שנקבע בהסכמה אלא אם מתקיים "שינוי נסיבות מהותי". כלומר, אם לא יהיה שינוי בנתונים (השתכרות ההורים, צרכי הילדים וכו'), יהיה קשה לשנות את הסכום. לכן אל תתחייבי עכשיו אם את חוששת שלא תוכלי לחיות עם הסכום שנקבע.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il