תיקון נזילות בגג משותף

  • תיקון נזילות בגג משותף
    ניב | 07/10/2018 15:23

    נזילה ודליפות גשם חוזרות מידי שנה.
    הועד בשנים הקודמות קיבל הצעות מחיר לתיקון וכל שנה בחר בהצעה הזולה. כאמור מדי שנה תיקון זול שלא נתן מענה ואף בשנה הקודמת החמיר עד כדי גרימת קצר חשמלי עקב חדירת מי גשם לתעלות החשמל.
    בבנין 22 דירות בקומה אחרונה 2 דירות.
    הודעתי על אספת דיירים בעניין תיקון הנזילות. הגיעו פחות מחצי הדיירים. הודעתי על כוונתי לבצע את התיקון בהתאם להצעות המחיר שקיבלתי ולא בהצעה הזולה.
    אני והדייר השני שילמנו לקבלן עבור העבודה.
    דרשנו החזר במכתיו שתלוי בלובי בלוח המודעות. ציינתי שייש להעביר את התשלומים וניתן גם להעביר את התשלום בצקים שיפרסו כתשלומים למשך שנה. ביקשתי להשלים את קבלת הצקים/התשלום עד לתחילת אוקטובר.
    הועד מנוהל על ידי אחד הדיירים והודיע שהוא לא מטפל בגביה. ואין כסף לועד לשלם.
    האם להגיש תביעה כנגד כל אחד מדיירי הבניין באופן אישי על חלקו בתשלום?
    האם התביעה צריכה להיות כנגד הועד בלבד או בנוסף?
    מה דין דירות שלא בעל הדירה הרשום גר בה?
    למשל רשום על שם הורים?
    מה לגבי דירות בשכירות?
    איך אני מגיע לרשימה העדכנית של הדיירים הרשומים?
    האם התביעה כנגד הוועד היא על הסכום הכולל לאחר ניקוי החלק שלי ושל השכן?
    תודה ניב

    • תיקון נזילות בגג משותף
      עו"ד מיכאל שטרית | 10/10/2018 14:30

      ניב שלום,

      מנתוני השאלה עולה כי ישנה עילת תביעה נגד ועד הבית המשותף / בעלי הדירות. הנך זכאי להגיש תביעה לבית המשפט או למפקחת על הבתים המשותפים. ביחס ליתר השאלות מומלץ לפנות לייעוץ משפטי

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il