חובת עורך הדין להמציא מסמכים ללקוח

  • בקשה למסמכים
    benny | 05/10/2018 09:58

    שלום

    עורך דין עשה חוזה בין שותפים לאדם אחר,

    השותפים נמצאים בהליך משפטי ביניהם.

    העורך דין שעשה את החוזה מייצג את אחד השותפים בתביעה.

    אחד מהשותפים ביקש מהעורך דין העתק חוזה והעורך דין מסרב לתת את החוזה.

    האם העורך דין מחוייב לתת העתק חוזה על פי כללי לשכת עורכי הדין  ?

    אודה לתשובה

    • חובת עורך הדין להמציא מסמכים ללקוח
      עו"ד אדם אשכנזי | 05/10/2018 10:50

      שלום רב,
      לפני שאני מתייחס לגופה של שאלה, אני מבקש להציג לך נושא נוסף: האם עורך הדין בנסיבות לא מצוי בניגוד עניינים? ממה שאני מבין הוא ייצג שני צדדים במשותף, ועתה הוא מייצג אחד מהם נגד השני? אם כך הם פני הדברים, זהו ייצוג נגד לקוח לשעבר, לכאורה מעשה פסול.

      באשר למסמכים, מהרישא עוברים לסייפא, לאמור: עסקינן בחוזה שנערך למבקש מכוח היותו לקוח, וזהו מסמך ששייך גם ללקוח, אי לכך לדידי מחויב עורך הדין להעביר את המסמכים לאדון. סירוב להעביר את המסמכים, יכול להוות עבירה של התנהגות בחוסר נאמנות ללקוח ו\או התנהגות שלא ראויה לעו"ד.

      יש גם החלטות של וועדת האתיקה בנושא למיטב זכרוני.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il