שימוש בסרטונים

  • זכויות יוצרים על סרטוני יוטיוב
    לירון | 04/10/2018 15:33

    לאחרונה גיליתי שערוץ מסחרי הוריד והעלה לשידור פומבי (במספר גופי תקשורת שונים) כתבה עליי והשתמש במספר סרטונים שלי ללא ידיעתי. ברגע שיצרתי איתם קשר בנושא, התגובה המיידית שלהם הייתה להוריד את התוכן מהאתר שלהם ולהתנצל על העניין. שאלתי היא כזו - האם בוצעה כאן עבירה על החוק בכל הקשור לכך שהעלו עליי כתבה (חיובית האומנם) ללא ידיעתי והשתמשו בסרטונים שלי ללא בקשת רשות או מתן קרדיט? האם עליי להילחם על פיצוי על מה שנעשה, הרי אין להם יכולת לטעון שהיה כאן Fair use, נכון?
    תודה מראש.

    • שימוש בסרטונים
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/10/2018 15:52

      לירון שלום,

      הפורום לא מיועד למתן יעוץ משפטי והמלצות לדרך פעולה. יש לבחון מה בדיוק פורסם ומה נעשה וכן את מכלול העובדות הרלוונטיות ורק לאחר מכן ניתן לגבש המלצה מקצועית. תהליך כזה הוא תהליך שיש לבצע אותו מול עו"ד באופן פרטני ולא ניתן לבצעו במסגרת פורום שמיועד למתן מענה לשאלות עקרוניות.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il