תשלומים לעובד עקב פיטורין

  • תשלומים עקב פיטורי עובד
    lt | 24/09/2018 23:23

       שלום רב
     במהלך 10 שנים  (תחילת עבודה  1/10/2008  סוף עבודה:   30/9/2018. )  העסקנו תושב הרשות הפלסטינית כמנקה מדרגות עבור ועד הבית  בבניין שלנו
    פעמיים בשבוע-  כל פעם  כ 4 שעות   משכורת של 1,000 שח לחודש
     בפועל  הוא הפסיק לעבוד ב 30/6/18  כדי לעבור ניתוח ברגלו.
     לפני כמה ימים אמר לנו שמ 1/10 הוא חוזר לעבוד
        אמרנו לו שאנו לא  מעוניינים להמשיך את העסקתו (כי האמת שכבר כשנה שרואים שהוא לא מצליח לבצע את עבודתו בשל מצב בריאותו)
    הבעיה היא שהוא  אמר לנו שאם אנו מעוניינים לפטר אותו אז צריך לשלם לו :
     -          10,000 ש"ח  פיצויי פיטורים -
       3,000  עבור החודשים שהיה בחופשת מחלה לאחר הניתוח ברגלו   (3 * 1,000) -
             19,200  עבור דמי נסיעות  שלא שולמו – 4 אוטובוסים ליום עבודה  (20 ש"ח ליום עבודה כפול 8 ימים בחודש * 12 חודשים * 10 שנים)
     -          3,720  עבור דמי הבראה (62 ש"ח ליום הבראה  כפול 6  ימי הבראה לשנה * 10 שנים)
     -          7,500  עבור פדיון חופשה שנתית שלא נוצלה  (125 ש"ח ליום חופש כפול 6 ימי חופש לשנה * 10 שנים) -          6,000  אי הפרשות המעסיק לפנסיה   (1,000 ש"ח לחודש * 0,05%  * 12 חודשים * 10 שנים) -                                 סה"כ  :    49,420  ש"ח
    אף פעם לא נחתם חוזה מסודר איתו ולא בוצע מעקב מתי לקח חופש  או יום מחלה
     בסוף כל חודש הועבר לו צ'ק בסך 1,000 ש"ח
     במהלך כל השנים הוועד שילם עבורו ביטוח לאומי  בלבד   כ- 20 ש"ח לחודש
     האם באמת חייבים לשלמו  את הסכומים שהוא דורש  ? תודה

    • תשלומים לעובד עקב פיטורין
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 02/10/2018 18:41

      ערב טוב,
      עקרונית כן.
      דיירי הבנין יהיו חייבים לו תשלום פ"פ עבור כל תקופת עבודתו 1000 ש"ח * 10 שנים.
      דמי הבראה - לפי אחוז משרה בפול וותק (7 שנים בלבד).
      תשלום ימי חופשה - פדיון חופשה לפי וותק וכמובן אחוזי משרה (4 שנים רטרו').
      תשלום ימי מחלה - על הימים בהם שהה במחלה לפי צבירה או חישוב צבירה.
      תשלום הפרשות לגמל - במידה ולא בוצעו (7 שנים רטרו).
      תשלום עבור נסיעות לפי חופשי חודשי וכמובן לפי חלקיות הימים שבהם עבד (7 שנים רטרו).

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com