סגירת תיק נגד עורך דין מחוסר עניין לציבור

  • תיק
    ל | 23/09/2018 16:16

    תיק במשטרה נגד עו"ד נסגר מחוסר עניין לציבור. איך זה משפיע על היותו עורך דין?

    • סגירת תיק נגד עורך דין מחוסר עניין לציבור
      עו"ד אדם אשכנזי | 27/09/2018 19:27

      שלום רב,
      שאלה מצוינת.
      התשובה היא כן ולא.

      תיאורטית, אין שום הוראה חוקית שמתייחסת לסיטואציה כזו, להבדיל למשל ממקרים של הגשת כתב אישום, אז למשל יכולה וועדת האתיקה לעתור לבית דין משמעתי, בבקשה לפסול את רישיונו של עורך הדין עד לסיום ההליך הפלילי.

      כאשר מדובר על תיק במשטרה, הרי שמדובר בסגירת תיק פלילי, מבלי כלל להידרש לכתב אישום. לכן, אין לכך תיאורטית שום השפעה על "היותו עורך דין".

      מצד שני, לא כל מה שהוא לא בהכרח פלילי, הוא לא בהכרח אתי. לשון אחרת - מעשה של אדם יהיה אולי לא פלילי, אך הוא בהחלט יכול להיות לא אתי.

      למשל - עורך דין שהתקוטט עם שכן על רקע סכסוך שכנים, יכול ולא יעמוד לדין פלילי, אך בוודאי שהוא יוכל לעמוד לדין משמעתי.

      עורך דין שהפר סדר במקום ציבורי, וגידף עובד מדינה, סביר כי לא יוגש נגדו כתב אישום פלילי (הגם שגם כאן, ישנה לכאורה עבירה פלילית), אבל בהחלט יכול ותוגש נגדו תלונה וקובלנה לוועדת האתיקה.

      מדוע אני כותב את כל זאת?

      משום שאם נגד עורך דין נסגרה תלונה בשל חוסר עניין לציבור, אז עדיין אין זה מלמד שהתנהגות עורך הדין, לא הייתה ראויה בפן האתי, לכן תמיד אפשר לפנות בתלונה נגד עורך הדין לוועדת האתיקה.

      כך שהתשובה היא כאמור - גם כן, היינו - יכולה להיות השפעה עקיפה על עורך הדין.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • תודה
        ל | 27/09/2018 21:13

        תודה על תשובתך המושקעת.  אכן אפשר להגיש תלונה.  אך הגשתה יכולה להיות  בין אם היה תיק במשטרה ובין אם לא.  לכן השאלה שלי היא שונה: מה ההשפעה של עצם הרישום של סגירת התיק מחוסר עניין? אודה למענה ממוקד

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 28/09/2018 07:14

          כמו שהסברתי, אין השפעה ישירה כאשר עסקינן בעו"ד.
          יש השפעה אם מדובר במתמחה שרוצה להתקבל כעו"ד (ייתכן ואז יזומן לוועדת התמחות לבירור), ובהתאם גם כאשר מדובר בסטודנט שרוצה להירשם כמתמחה.

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il