עבירת תנועה בחו"ל

  • קנס תעבורה בהולנד
    ע. | 27/09/2012 16:18

    קיבלתי קנס מהירות בהולנד על סך 262 יורו על נהיגה במהירות גבוהה מהמותר ב 34 קמ"ש. המכתב הגיע בדואר רגיל.שאלה: אינני מתכוון לנחוץת יותר בהולנד ,אבל כן לנחות במדינות אחרות של האיחוד האירופי. השאלה אם לא אשלם את הקנס שבוצע בהולנד אני מסתכן במעצר גם בנמלי תעופה אחרים של האיחוד? האם זה שהמכתב הגיע בדואר רגיל יכול גם להיתו עילה לא לשלם? האם יכולים לתבוע אותי בארץ על קנס שלא שולם באירופה?

    • עבירת תנועה בחו"ל
      יעקבי | 27/09/2012 18:16

      שלום ע. לא כדאי להתעלם מחוב לאחת ממדינות האיחוד האירופי. לא תוכל לדעת על בטוח מתי תיתפס. אפשר שיעצרו אותך באחת ממדינות האיחוד האירופי לביקורת (או מכל סיבה אחרת) ויתברר שיש לך חוב. מה תעשה? בעידן המיחשוב הכל יכול לקרות. עדיף לשלם ולהיות שקט. אתה יכול לברר בשגרירות הולנד בישראל. רח' אבא הילל 14, בית עוז רמת-גן. אי תשלום החוב יגרור הצמדה וריבית.

      • קנב תעבורה בהולנד
        ע. | 27/09/2012 18:42

        תודה על העצה. אבדוק בשגרירות.האם אתה עו"ד? אשמח לקבל גם התייחסות של עו"ד שמבין בדיני תעבורה של אירופה. אם אני נוחת במדינה אחרת באיחוד - השאלה שלי אם יעצרו אותי בביקורת גבולות על קנס של מדינה אחרת באיחוד, זה מה שאני מנסה לקבל תשובה רשמית. מדובר על קנס גבוה של 260 יורו ועלולים להגיע נוספים. השאלה אם יש להם באמצ אמצעי לאכוף את זה ולגבות גם אם לא אנחת יותר בהולנד. לא הצלחתי למצןא תשובה מוסמכת לנושא.

        • אתה עלול להיעצר באחת ממדינות האיחוד אם לא תשלם  לת
          חיים | 27/09/2012 19:54

          • חיים אל תגזים!!!
            עמית | 27/09/2012 20:16

            קנסות תעבורה אינו מנת חלקו של האיחוד האירופי. כל מדינה בפני עצמה מטפלת בנושא ואין העברת מידע.

            • קנסות תעבורה בהולנד
              ע. | 28/09/2012 06:41

              אני רואה שהתעורר כאן ויכוח ואין לי מושג מי צודק. פניתי לשגרירות הולנד, אבל אשמח גם לקבל את חוות הדעת של עו"ד מהפורום על מנת לקבל תשובה רשמית. בעיקר כאן כשאני רואה שהדעות חלוקות, אחד אומר שאעצר והשני אומר שלא מכיוון שכל מדינה מטפלת לעצמה, עוד יותר חשוב לדעת היכן נמצאת האמת. אינני מתכוון לנחות יותר בהולנד, ואם אין לי סכנה להעצר במדינות אחרות של האיחוד אינני רואה סיבה לשלם קנסות תעבורה.אולי זה שיטת מצליח של השלטונות ההולנדיים, הם לוקחים בחשבון שחלק ישלמו וחלק לא הם מנסים מה אכפת להם.

              • מבקש תשובת עו"ד או מישהו שעבר חוויה זהה בהולנד
                ע. | 28/09/2012 09:56

                תודה על כל התשובות והרצון לעזור, אני מעריך זאת מאוד, אך מכיוון שהדעות מה עליי לעשות הן לכאן ולכאן, חשוב לי לשמוע מה עורך דין אומר או מישהו שעבר חווייה דומה בהולנדף קיבלת קנסות ולא שילם והאם היתה לו בעיה כלשהיא בכניסה למדינות האיחוד

                • אז תשלם כסף לעורך דין
                  אבי | 28/09/2012 16:59

                  כאן זה פורום אנשים שמשיאים עיצות מנזיונם או ידיעותיהם ומרצונם החופשי ללא תמורה.לא טוב לך? לך לעו"ד ושלם לו כסף ואידך זיל גמור

              • חיוב דרך כרטיס האשראי
                יעקבי | 28/09/2012 10:12

                שוב שלום ע, קיימים שני סוגי דו"חות תנועה. אחד הניתן ישירות לנהג (פרונטלי) והשני - דו"ח חניה או מצלמה. ההבדל הוא שבדו"ח מן הסוג הראשון רשומים פרטי הנהג (שם מלא, מספר דרכון, ארץ מוצא). במקרים מן הסוג השני המשטרה פונה לחברת ההשכרה (הבעלים של הרכב) ודרכם משיגים את פרטי הנהג. יש אפשרות שיחייבו את חברת ההשכרה וזו תחייב את כרטיס האשראי של הנהג + דמי טיפול. לשם כך יש לחברות ההשכרה עורכי דין המטפלים בכל אלה.

                • דוח מהסוג הראשון
                  יוני | 10/11/2015 05:28

                  מה ההשלכות ללסוג הראשון של הקנס שלוקחים פרטי דרכון, זה עלול לגרום בעיה בכניסה למדינות אחרות באיחוד האירופי?

                  • איך אפשר לברר אם יש לי דוחות בחו״ל?
                    אמיר | 22/09/2018 21:59

                    איך אפשר לברר אם יש לי דוחות בחו״ל?