התיישנות תביעה על אונס קטינה

  • האם ישנו אפשרות לתבוע אחרי 44 שנים
    דרורה | 21/09/2018 11:32

    20/09/2018 12:09דורהאונס לפני 44 שנים עי קרוב משפחה
    בהיותי ילדה בת 8.-10 נאסתי ובוצע בי מין אורלי עי קרוב משפחה. כמעט יום ביומו הוא היה בן 20 האם אוכל לתבוע אותו כיום בתביעת נזיקין? זה מציק לי לאור תנועת metoo

    • התיישנות תביעה על אונס קטינה
      עופר בן אברהם | 23/09/2018 12:30

      תביעתך התיישנה לכאורה כשמלאו לך עשרים וחמש שנים (סעיף 5(1) יחד עם סעיף 10 לחוק ההתיישנות)*. כדי לתבוע אחרי תום התקופה תצטרכי לשכנע את בית המשפט, שמתקיים אחד החריגים המאריכים אותה, ולמשל, שהנתבע איים שיפגע בך אם תגישי תביעה (סעיף 7 לחוק), שהקשר הסיבתי בין העבירה לנזק הנפשי שנגרם לך נתגלה באיחור (סעיף 8 לחוק) ועוד. הסיכויים שתצליחי בכך, נוכח הזמן הרב שחלף, קלושים, ואפילו תעברי משוכה זו, עדיין תצטרכי להוכיח את העיקר, קרי: את העובדות שאת טוענת, כך שסיכויי התביעה בכללותה, להערכתי, אפסיים.

       __________
       * לא נעלם מעיניי סעיף 18א(1) לחוק, שלפיו, ככלל, תביעה על תקיפה מינית שבוצעה בקטין מתיישנת במלאת לו שלושים וחמש. בנתוני השאלה סעיף זה ממילא אינו מעלה ואינו מוריד. על כל פנים, הסעיף הוסף לחוק בתיקון מספר 4, שתחילת תוקפו ב- 12 ביולי 2007, משמע: אחרי שהתביעה כבר התיישנה לפי הדין שקדם לו. ובסעיף 2 לחוק המתקן נקבע, כי סעיף 18א ו- 18ב לחוק העיקרי יחולו רק על תביעות שטרם התיישנו לפי הדין שקדם ליום התחילה.

      • לעופר בן אברהם: חבל שאתה מוציא לה את כל
        חגית | 27/09/2018 15:29

        הרוח מהמפרשים על אף החוק היבש..

        • למה ציפית?
          עופר בן אברהם | 27/09/2018 17:42

          שאשקר לה? שאשלה אותה? שאתעלם מהחוק "היבש" ואומר לה את מה שהיא (ואת) רוצה לשמוע?
          ועל מה בדיוק חבל? על שחשׂכתי ממנה אולי (אם היא תאמץ את דעתי) טירחה, הוצאות, ביטול זמן ועוגמת נפש רבה?

    • התיישנות על אונס
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 04/10/2018 14:09

      דרורה,

      44 שנים היא ככל הנראה תקופה ארוכה מידי בכדי שניתן יהיה להתגבר על משוחת ההתיישנות.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il