החלפת הלבשה תחתונה

  • החלפת הלבשה תחתונה
    רותם | 19/02/2014 19:02

    שלום,

    נאמר לי בחנות מסוימת שע"פ החוק שקבע משרד הבריאות אין אפשרות להחלפת מידה של הלבשה תחתונה (בכלל זה גרביים, תחתונים וחזיות), גם לא אם המוצר לא נפתח ולא שומש.

    חיפשתי וקראתי את החוק להגנת הצרכן ורשום שם רק לגבי החזרה לחנות וקבלת החזר כספי.
    האם החוק הנ"ל חל גם על החלפת מידות או פריטים בהנחה שלא נפתחו או נעשה בהם שימוש?
    אם כן, איפה ניתן לראות זאת?

    תודה מראש.

    • החלפת הלבשה תחתונה קישור
      עו"ד אבי קיסוס | 21/02/2014 00:57

      תקנות הגנת הצרכן אינן חלות על הלבשה תחתונה, ובמילים אחרות הלבשה תחתונה לא ניתן להחזיר

      תראי תקנה 6 לתקנות

      • החלפת מידה של תחתונים באריזה
        רחל אלגזי | 04/07/2017 15:12

        גם לא להחליף מידה של תחתונים באריזה??

        • האם ניתן להחליף הלבשה תחתונה לפי דיני הגנת הצרכן?
          עו"ד אבי קיסוס | 04/07/2017 15:38

          התשובה נכונה גם לגבי מידה.

          בהצלחה,

          אבי קיסוס, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות

          כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
          טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

          • האם לדעתכם לא צריך לחייב את המוכרות להתריע
            רחל אלגזי | 04/07/2017 17:11

            על עובדה זו שמסתבר כי צרכנים רבים אינם מודעים לה?
            לא רק לדחוף להם עוד מוצרים גם לוודא שהם מודעים לעובדה שהחנויות לא מחוייבות להחליף או לקבל הלבשה  תחתונה   וכך לחסוך עוגמת נפש מיותרת ובזבוז כסף על מוצר שאין ללקוח מה לעשות איתו?

            2. אני מבינה שהחוק לא חל על הלבשה תחתונה אבל האם זה אומר שאסור לחנויות לבצע החלפת מידה כשברור לכול עין שהאריזה לא נפתחה?

            • האם ניתן להחליף הלבשה תחתונה?
              עו"ד אבי קיסוס | 04/07/2017 21:16

              מהניסיון שלי המוכרנים בחנויות מודיעים על זה, יש חנויות שגם שמים שלטים על כך.
              2. זה לא אומר שאסור, זה אומר שהם לא חייבים. אם מבחינה שירותית הם רוצים מותר להם. ואם את יודעת לארוז את ההלבשה התחתונה בדיוק כמו שקנית את זה? בדיוק באותה הדרך? איך המוכרנים יכולים לדעת?

              בהצלחה,

              אבי קיסוס, עו"ד
              מנהל פורום צרכנות

              כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
              טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

              • אני חייבת להגיד שאני מרגישה מאוד לא נוח עם
                רחל אלגזי | 05/07/2017 12:11

                הרמיזות  לקונים, כאילו קונים הם שקרנים מומחים של אריזות מחדש של הלבשה תחתונה.

                אני מבינה שהתקנה נובעת מרצון להגן על הקונים מהאפשרות הזו, אבל מתברר שלא כול הלקוחות חיים בתחושה שכולם שקרנים מועדים של שימוש בהלבשה תחתונה, וחלקם לא מודעים לתקנה.

                רובנו גם לא קוראים שלטים עם המון מלל בחנויות.
                נראה לי סביר לצפות שהמוכרות לא רק יעסקו באיך לדחוף מוצרים ללקוחות אלא גם להזהיר אותם שהלבשה תחתונה אי אפשר להחליף. זה ימנע סתם עוגמת נפש מיותרת.
                בכול מקרה תודה על התגובות.

                • רחל צודקת
                  גילה קהתי | 31/07/2018 19:43

                  ב***** חושבים שלקוח שקנה 3 זוגות תחתונים במידה לא נכונה ומדד אחד שהתברר כגדול, ישב וחשב ותיכנן כל הלילה איך לרמות כביכול את החנות על מנת להחליף 2 אריזות נותרות, סגורות ומקופלות של תחתונים שעולים 30 ש״ח לזוג????בלי להסתכל על הלקוח ובלי לבחון את האריזות הסגורות בכלל.
                  זאת לא חנות שנכנס אליה שוב!!  עם קצת תושיה ואדיבות בסיסית יכלו להחליף ולהרוויח לקוח מרוצה. אבל זה מה שניתן כנראה לצפות משרות לקוחות שאפילו לא חותם על מכתב התשובה בשם כלשהו.
                  אני כ״כ מצטערת שהסכמנו להצטרף כחברי מועדון של ****):
                  גילה ובעז קהתי

                  • קסטרו?
                    ת פ | 27/08/2018 13:57

                    לי זה קרה בקסטרו

      • האם גם גרביים נחשב להלבשה תחתונה?  לת
        שמחה צרפתי | 13/09/2018 12:25

        • תחשבו רגע על מה את רושמות...
          שי | 21/09/2018 10:46

          אתן רושמות שלא הגיוני לא להחליף את התחתונים שבמידה הלא נכונה ... ואפילו את ה2 הנותרות שבחבילה ...

          נניח שאתן צודקות ולא פתחתם אותן ...
          1 - מה לעשות עם חבילה פתוחה כי את התחתון שמדדת לא תחזירי נכון ?
          2 - נניח שזאת לפניך שקרנית . לא את ! היא השקרנית והיא כן מדדה את התחתונים וקפלה את התחתונים והחזירה ... תהיי מוכנה לקחת את שלה ?

          • החלפת דגם של תחתונים

            קניתי חבילה של תחתונים **"שם החנות צונזר ע"י המערכת***, בגדול בחנות החזקתי דגם גבוה ובצדדים תפר גבוה, אבל רציתי חבילה שהכל שחור לא מעורבב. כשהגעתי הביתה שמתי לב שהדגם שלקחתי לפי הציור בצדדים תפר דק, לא מתאים לאישה מבוגרת. כנראה שבחנות ערבבו את הדגמים. באתי למחרת ולא היו מוכנים להחליף לי דגם השארתי את החבילה שקניתי על הדלפק ויצאתי. לדעתי פה לא הפעילו שיקול דעת הוגן, ולחנות הזאת אני לא נכנסת יותר. האם ניתן לעשות משהו שבחנות לא סידרו בשורות לפי דגמים.עירבבו לכן לא שמתי לב.