התיישנות דו"ח מהירות לאחר שינוי שם נהג

  • התיישנות דו"ח מהירות לאחר שינוי שם נהג
    אריק | 19/09/2018 21:59

    שלום,
    נשלחה אל אישתי הודעת תשלום קנס מצלמת מהירות (מנהרות הכרמל) עקב עבירה מחודש מרץ 2017.
    היות ואני נהגתי ברכב, הסבתי את הדו"ח על שמי.
    כעבור מספר חודשים, ביולי 2017 היא קיבלה מכתב הכולל משפט קצר אחד המאשר את הסבתו על שמי.
    ומאז, לא התקבל כל דבר דואר בנושא.
    לפתע, בספטמבר 2018 (כעבור שנה וחצי ממועד העבירה), התקבל לכתובתי קנס על שמי עם ריבית פיגורים מרשות האכיפה והגביה. אציין כי זהו אינו דו"ח משטרה ואינו כלל את הפרטים שהיו בדו"ח המקורי וכמובן ללא הצילום).
    אציין כי כתובתינו (שלי ושל אישתי), הרשומות במשרד הפנים, הן אחרות.
    1. האם ניתן לבטל את הדו"ח בגין התיישנות? או את הריבית ? או את הנקודות? (כאמור - עברה כשנה וחצי ממועד ביצוע העבירה, ויותר משנה לאחר האישור על הסבתו על שמי, שבכלל , נשלח רק אל אישתי).
    2. האם המשטרה היתה חייבת לשלוח את את הדו"ח החדש על שמי - לפני שהיא מעבירה לרשות האכיפה והגבייה?
    3. האם כדאי לפנות למשטרה לבקש את ההעתקים של משלוח דברי הדואר מטעמם ?
    4. מעדיף להימנע מלהישפט. מה עליי לעשות?

    בתודה מראש, אריק.