אי כניסה לדירה טרם תחילת חוזה

  • אי כניסה לדירה טרם תחילת חוזה
    איליה | 18/09/2018 01:00

    שלום, אני ואשתי חתמנו על חוזה לכניסה לדירה כלשהית בתחילת חודש אוקטובר. הגענו כשבועיים לפני תחילת החוזה לדירה על מנת לראותה פעם נוספת ובנוסף להתחיל ניקיונות ואף להתחיל להעביר ציוד. (באישור של המשכיר כמובן).לצערנו, כאשר הגענו התגלו לנו ליקויים בדירה שלא הבחנו בהם לפני חתימת החוזה. לאחר דין ודברים עם המשכיר, כאשר ביקשנו ממנו לתקן את הליקויים התפתח עימות מילולי שבמהלכו המשכיר התעצבן וטען שמבחינתו אנחנו יכולים לקחת את הצקים ולעזוב את הדירה. (בצורה מאוד לא מכבדת , תוקפנית ופתאומית). לאחר שאני ואשתי  נדהמנו מגסות רוחו של המשכיר, החלטנו לעשות כדבריו ולעזוב את הדירה.כבר באותו הערב הרמנו אליו צלצול ושאלנו מתי נוכל לקחת את הצקים שלנו. להפתעתנו , המשכיר שינה את עורו והתמם וכביכול לא ידע על מה אנחנו מדברים, ואף טען שבמידה ואנחנו עוזבים את הדירה זה נחשב להפרת חוזה ואנחנו מחוייבים לשלם לו כמה חודשי שכירות או לחילופין למצוא לו דיירים אחרים שיתאימו לו.יש לציין שעוד לא נכנסו  לדירה ויש עוד שבועיים עד לתחילת תוקפו של החוזה, ובנוסף שרצוננו לא להיכנס לדירה נעשה בתום לב שכן אנו לא סומכים לחיות תחת קורת גג שבשליטת המשכיר הלא נחמד.רצינו לשאול מה החוק אומר בנושא, האם על פי חוק אנחנו אכן מחוייבים לשלם לו אפילו שעוד לא נכנסו לדירה? (במידה וכן כמה חודשים?) שכן המשכיר טען שאנחנו יכולים "לקחת את הצקים וללכת"? כמו כן במידה והסוגיה תגרר לעימות משפטי, עד כמה בית המשפט יטיב עמינו במידה ואנחנו אכן עושים את הדברים בתום לב תודה!!

    • אי כניסה לדירה טרם תחילת חוזה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/09/2018 09:54

      שלום איליה,

      כעקרון חוזה השכירות מחייב אתכם ויש לנהוג על פי הוראותיו.

      השאלה האם המשכיר הפר את ההסכם כלפיכם או ביטל את ההסכם היא שאלה שדורשת בירור עובדתי וכדאי להתיעץ בעניין זה עם עו"ד שיבדוק את הוראות החוזה ואת העובדות הנוספות.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com