עתירה בעניין מלגת לימודים

  • מלגה עתירה
    עוז | 14/09/2018 12:01

    אני ארצה להגיש עתירה נגד משרד החינוך על דחיית בקשה למלגת לימודים.   מי המשיבים?  לאן אגיש? (הפניות והתשובותדרךחברת טלדור באינטרנט בלבד היו)

    • עתירה בעניין מלגת לימודים
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 23/09/2018 13:45

      עוז,

      אני לא מכיר ספציפית את נושא מלגות הלימודים ואני מציע לשים לב שלפני הגשת העתירה מיצית את כל הליכי הערעור, אחרת העתירה תידחה.

      המשיבים, מלבד משרד החינוך, כמו בתביעות מנהליות, יהיו כל מי שעשוי להיפגע מהבקשה.

      בהתאם לחוק בתי המשפט לעניינים מנהליים, בית המשפט לעניינים מנהליים ידון בהחלטה של רשות בענייני חינוך. יחד עם זאת החוק מחריג (משאיר אצל בג"צ) החלטה בענייני השכלה גבוהה. בחיפוש קצר שעשיתי לא מצאתי אם מלגת לימודים נחשבת לעניין של השכלה גבוהה או לא. יכול להיות שזה קשור לחוסר הכדאיות הכלכלית שבלהגיש עתירה כזאת.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

      • אלו
        עוז | 23/09/2018 14:04

        אלו הליכי ערעור עומדים לרשותי

        • ערעור
          גלעד סער עו"ד - כלכלן | 23/09/2018 14:07

          כיוונתי להליך ערעור פנימי במסגרת משרד החינוך במידה וקיים הליך כזה. נסה לברר באתר או טלפונית עם משרד החינוך עצמו ותתעד את הבירור שעשית.

          בברכה,

          גלעד סער, עו"ד-כלכלן
          מנהל פורום בתי משפט

          מנחם בגין 12, רמת גן
          טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

          • מה תציע
            עוז | 23/09/2018 14:09

            אין לי שמץ של מושג למי לפנות.  כל הפניות היו דרך טלדור באינטרנט.  והן לא עונים.  מה תציע

            • מלגה
              גלעד סער עו"ד - כלכלן | 23/09/2018 14:12

              נגמרו לי ההצעות :)

              בברכה,

              גלעד סער, עו"ד-כלכלן
              מנהל פורום בתי משפט

              מנחם בגין 12, רמת גן
              טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il