ייצוג לקוח שמתגורר במדינה זרה

  • מיצג+עד
    רון | 12/09/2018 15:47

    אני עו"ד המייצג בעל נכסים שגר בחו"ל. אני משכיר את נכסיו לפי יפוי כח. כרגע מתנהל הליך משפטי בעניין אחד מנכסיו. הלקוח לא גר בארץ ולא יודע יותר מידי כי אני מטפל בכל. האם אני יכול להיות מייצג + עד בהליך?

    • ייצוג לקוח שמתגורר במדינה זרה
      עו"ד אדם אשכנזי | 12/09/2018 17:10

      היי,
      נתחיל מהסוף:
      1. עורך דין שמייצג, לא יכול לשמש בתור עד, אלא רק בנושאים טכניים בלבד.
      2. אם אתה מייצג את הלקוח בכל הנוגע להשכרת נכסים, והתביעה עוסקת באחד הנכסים, לי מריח שיש כאן ניגוד עניינים אם אתה תעיד ותייצג.
      3. הלקוח שלך, הוא הלקוח - תשים לב, עלייך לידע אותו על ההליך, ולקבל גם ייפוי כוח בהתאם (ככל שאין).
      4. מעבר לכך, על יסוד שאלתך והמידע שנמסר, אין לי מה להוסיף.

      בהצלחה וחג שמח!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • המשך ותודה
        רון | 12/09/2018 17:24

        כמובן שיש יפוי כח ספציפי להליך. השאלה אם אוכל להיות עד? איזה ניגוד עניינים יש כאן?
        שאלתי זו באה מכיון שידו לי כי עו"ד נו מלהיות עד. רק שבעיניינו אני העד היחיד. והלקוח לא באמת מעורה ולא יודע מידיעה אישית רק אניץ

        • עורך דין כעד - המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 12/09/2018 17:33

          לאור הוראת סעיף 36 לכללי האתיקה, אתה לא תוכל לייצג את הלקוח. כמובן שתוכל לשמש עד.

          ניגוד עניינים נובע - ברמה התיאורטית, מכך שכאשר עורך דין משמש בתור עד, ההנחה היא שהמקצועיות שלו תיפגע, כי עורך דין צריך להיות אובייקטיבי. ברגע שעורך דין משמש בתור עד, יש חשש שמקצועיותו תיפגע.

          ועדיין, כלל 36(ב) מאפשר עדות של עורך דין ברשות בית משפט, ובלבד שמדובר בעניין טכני.

          כפי שאני קורא בין השורות, עדותך כנראה לא תהיה טכנית, לכן כדאי שתימנע מהייצוג, ותדאג שעו"ד אחר ייצג את הלקוח בעת שאתה תשמש כעד עיקרי.

          בהצלחה ושנה טובה!

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

          • איך
            רון | 12/09/2018 17:40

            איך כלל זה תקף כשעו"ד מייצג את עצמו ורושם עצמו כב"כ בהליך פרטי של עצמו?

            • נו באמת
              פלונית | 13/09/2018 15:29

              אתה באמת משווה בין הסיטואציות?

              איזו שאלה הזויה....

              • ובימ"ש רשאי להרשות ייצוג ועדות יחדיו
                רון | 15/09/2018 20:06

                ובימ"ש רשאי להרשות ייצוג ועדות יחדיו לכאורה. לא כן?

                כללי האתיקה ס' 36    (ב)  הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על מסירת עדות כשעורך דין נקרא להעיד בידי בעל דין יריב, או בענין שהוא טכני או ברשות בית המשפט או ברשות הועד המחוזי.