האם עורך דין חייב ליידע לקוח על הליכים משמעתיים?

  • שאלה אתית
    שואל | 13/09/2018 14:46

    לאחרונה גיליתי ברשומות המפורסמות בעיתון כי עו"ד שייצג אותי (שגם התנהל בצורה רשלנית וגם סחט אותי) הושעה בפסיקה שהתקבלה במספר תיקי בד"מ נגדו, תיקים בני מספר שנים, מסתבר.
    שאלתי - האם לעו"ד יש חובה לדווח ללקוח על הליכים משמעתיים שמתנהלים נגדו בלשכת עורכי הדין (היו מספר תיקים, לא תיק אחד)

    ועוד שאלה - לאור רצוני לסגור איתו את הייצוג בצורה מהירה לאור ההתנהגות הבריונית שלו, חתמתי עימו על הסכם לסיום הייצוג, שבו חתמנו על כך שאין יותר טענות איש כלפי רעהו.
    האם לאור הפרות אתיות יש מקום לפתוח הסכם כזה ולטעון לחוסר תום לב?

    תודה

    • האם עורך דין חייב ליידע לקוח על הליכים משמעתיים?
      עו"ד אדם אשכנזי | 13/09/2018 14:50

      שאלתך מצדיקה ייעוץ פרטני, אין אפשרות בפורום להשיב לך לגופו של עניין (לעניין הפסקת ההתקשרות עם עורך הדין).
      אין חובה מנדטורית להודיע ללקוחות שקיימים נגד עורך דין הליכים משמעתיים. יש חובה במקרה שבמסגרתו עורך דין מושעה, אז גם הדבר מתפרסם ברשומות.

      כאמור לגבי הנושא השני של שאלתך - עלייך לפנות לייעוץ ספציפי כדי לבחון את התנהלותו של עורך הדין, וסיום היחסים ביניכם.

      שנה טובה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • תודה רבה!
        שואל | 13/09/2018 15:14

        תודה רבה!