אתה יכול לבקש להישפט

  • קנס מהירות ראשון - האם כדאי להישפט?
    גיא ביטון | 12/09/2018 18:38

    שלום,

    ביום שבת נסעתי בכביש 1 לכיוון מזרח.
    לפתע הבחנתי בניידת משטרה, ולפני ששמתי ללב הניידת כבר הייתה מאחורי וכרזה לי לעצור בצד.
    לטענת השוטר ולפי אקדח הלייזר(ultralight 20- 20) נסעתיבמהירות 138 קמ"ש. בקנס שקיבלתי המהירות הרשומה הינה 133 קמ"ש לאחר הפחתה, מה ששם אותי בטווח של 40-50 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית ולכן הקנס עומד על 1500 ש"ח ו-10 נקודות.
    תגובתי בדו"ח מופיעה בתור "מותר 110. אין מצב שנסעתי 138". תגובה קצרה מכיוון שלא ניתנה לי כמעט אפשרות לדבר מלבד לענות לשאלת השוטר "אתה יודע מה המהירות המותרת?", שאחריה מיהר לניידת להדפיס את הדו"ח.
    אני אכן חשבתי שהמהירות המותרת הייתה 110 , אך כנראה שהשתנתה מבלי ששמתי לב. כך או כך, מדובר בעבירה ראשונה מאז שהתחלתי לנהוג ב2007 לפני יותר מ11 שנים.
    בנוסף, אני סטודנט מצטיין להנדסה בבאר שבע, לומד לתואר שני, ללא כל עבר פלילי או תעבורתי. מצבי הכלכלי אינו מזהיר, אני מתפרנס ממלגה בגובה של שכר מינימום.

    האם כדאי לבקש להישפט? האם קיימת אפשרות סבירה שהשופט דווקא יחליט להחמיר את העונש? האם היותה של העבירה ראשונה מעולם ומזה 11 שנים, של היותי סטודנט והקושי הכלכלי הנובע מכך הינן עילות מספיקות להקלה בעונש?

    תודה מראש,

    גיא

    • אתה יכול לבקש להישפט
      אבי | 12/09/2018 20:34

      ביום המשפט תפגש עם התובע ותנסה להגיע אתו לעיסקת טיעון בה יוריד לך 4 קמ"ש מהמהירות ואז תשלם 750 ש"ח.
      אם לא תצליח, תןדה בישיבת ההקראה ותשלם את הקנס המקורי.
      בינתיים תתחיל לשים כל חודש בצד כהמ שקלים לתשלום

      • קרה לי אותו מקרה, האם יכוליפ להחמיר את הענוש?
        אלון הומ | 17/09/2018 16:52

        נסעתי לפי המצלמה 136 ואחרי הפחתה 131.
        האם יכולים להחמיר את העונש לדוג' שלילה בגלל שהסחבתי אותם לבית משפט?
        איך מבצעים את הבקשה להגיע למשפט?