זימון עדים

  • הוכחות
    אבינועם | 04/09/2018 11:17

    שלום

    היה דיון אחד ראשוני ועכשיו יש הוכחות. איך אני מזמן עדים? צריך להגיש בקשה לפני לשופט או פשוט להביא אותם ביום הוכחות.
    מייצג את עצמי. תודה.

    • זימון עדים
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/09/2018 20:31

      אבינועם, שלום,
      לא נכון לייצג את עצמך.
      ברוב המקרים יש בד בבד עם קביעת ההוכחות הוראה על הגשת תצהירים. במקרה כזה יש להגיש מכל אחד מהעדים שלך תצהיר שאומת ע"י עורך דין. אז צריך לדאוג שיתייצבו ביום ההוכחות לחקירה נגדית. לא נכון לסמוך על רצונם הטוב, וכדאי לזמן אותם באמצעות בית המשפט (מגישים בקשה). רק אם צד לא מוכן או לא יכול להגיש תצהיר, ניתן לזמנו לחקירה ראשית.
      אלו דברים מורכבים וספציפיים. התיק שלך יקום ויפול על הוכחת טענותיך, בין היתר באמצעות העדויות. לכן, לא נכון לנסות להתמודד עם זה, ללא עורך דין שזה מקצועו.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • זימון
        אבינועם | 05/09/2018 11:03

        כלומר, אם אני רוצה לחקור את העדים שלו (שהוא אמור לצרף תצהיר שלהם) אז אני מגיש בקשה, אבל לעדים שלי שצרפתי להם תצהיר אני לא צריך להגיש בקשה לזמן או להגיד להם לבוא, אלא אם אני רוצה לחקור אותם בעצמי. הבנתי נכון?
        תודה!