תמ"א 38 אנשים חולים

  • תמ"א 38 אנשים חולים
    רויטל | 01/09/2018 07:25

    שלום רב ,

    חברה שלי חלתה בסרטן והיא במעקבים בנוסף יש לה גם אלרגיות לכרום (מתכות, מלט) ולא מתנגדת לתמ"א 1/38  (חיזוק מבנה ) והביאה את הנושא בעל פה לידיעתו של עורך דין מטעם הדיירים שיטפל אל מול הקבלן לקבלת שכירות בזמן הבנייה עם משוב מצידו שמצריך זמן לטיפול וחתמה במקביל על החוזה כדי לא להתנגד, בכל פעם שהתקשרה אל העורך דין אמר שהוא צריך עוד קצת זמן לטפל.הרגשה שלה שכנראה לא נעשה כלום מצידו והוא רק חיכה שהוועדה לתכנון ובניה תאשר את התוכניות. בשיחה האחרונה אמר שלא רואה סיכוי לשכירות.
    מה החוק אומר ?
    מה ניתן לעשות ?
    למי אפשר לפנות ?
    האם ניתן לקבל אישור מגוף כלשהו לשהיה בזמן התמ"א כך שבמידה ותהיה החמרה במצבה שתדע למי לפנות .
     תודה

    • תמ"א 38 אנשים חולים
      עו"ד אילן הלוי | 03/09/2018 11:16

      רויטל שלום

      אני מבין מהשאלה שחתמתם כבר על הסכם תמ"א 38.
      בעיקרון החוק אינו דן במקרים כאלו אלא משאיר זאת להסכמות בין הצדדים. כך שאם אין התיחסות לכך בהסכם עליו היא חתמה אז יהיה לה קשה לדרוש זאת כיום.

      אני ממליץ שתפגש עם היזם לנסות ולהגיע להסדר לפיה הוא ישלם לה דמי שכירות ובמקביל הוא יוכל להשכיר את הדירה לצד ג' כדי לצמצם את ההוצאה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com